Den fineste tal-kage til (børne)fødselsdag

Maj-magi, små museumsfans og en idé til udflugt i Kr. Himmelfart


Maj kan noget helt særligt. Alting spirer og blomstrer og verden bliver dækket af den fineste lysegrønne kulør. Når solen skinner så er den lun – varm endda! – og dagene er mærkbart længere og lysere. Når både vejr, tid, overskud og børnenes humør går op i en højere enhed, er det ren maj-magi. Hermed et tip til en både hyggelig og børnevenlig udflugt, fx i den kommende Kr Himmelfarts ferie.

For flere uger siden spottede pigerne de flotte udstillingsplakater for Naturhistorisk Museums udstilling om dinosaurus-familier. Siden da har de med (meget) jævne mellemrum spurgt, hvornår vi kunne komme derind. Det kunne vi i lørdags, så vi pakkede frokost og cyklede afsted, så vi kunne ankomme til åbningstid. Udstillingen er dejligt overskuelig og godt tilpasset i omfang for de lidt mindre museumsgæster – et stort plus er de superfede tegneborde med både masser af tegnegrejer og muligheder for at farvelægge sine yndlings-fortidsøgler. God stil også med den pædagogiske medarbejders ‘show and tell’ genstande, der både kunne formidle forskning i dinoer til min videbegærlige 6-årige og hende på 2, der også elsker at lære om verden, men selvfølgelig på et andet niveau.

Vi udbyttede det smukke vejr til at spise frokosten i dejlige Botanisk Have lige ved siden af – og så fik K endelig besøgt palmehuset, hvor vi gik på jagt efter kødædende planter.

Jeg ved godt, at mine børn (og kæreste) er vildt indoktrinerede, men jeg elsker virkelig at de bliver mindst ligeså begejstrede ved udsigten til et museumsbesøg som til en tur i legeland. Endnu mere elsker jeg at opleve forskellige museer igennem pigerne. Deres spontanitet, glæde og nysgerrighed er smittende, og det er en fornøjelse at se dem tilegne sig viden om verden omkring sig eller opdage verdenskunst for første gang og på deres helt egne præmisser.

921e5fcd-eaff-4ff7-9b1b-d2103b146105

Når billetten er købt, gælder den i øvrigt også til Zoologisk Museum samme dag, så Jonas og pigerne havde en eftermiddagsudflugt dertil, mens jeg hvilede maven. Både dinoerne på Naturhistorisk Museum og hele Zoologisk Museum kan varmt (og aldeles usponsoreret!) anbefales som udflugtsmål til alle børn, der synes dyr er spændende – selvom det nok er for let øvede museumsfans i lille størrelse at være to steder samme dag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den fineste tal-kage til (børne)fødselsdag