Samsovning med flere børn

Store pige

Her til morgen ville K have en skrivebog med i børnehave. Sådan et lille hæfte med bogstaverne og linjer så man kan øve sig på at gøre alfabetet formfuldendt. Hun glæder sig SÅ meget til at starte i skole til sommer, og jeg kan virkelig godt følge hende. Selvom det naturligvis også bliver en omvæltning og nok kommer til at fylde en del i det lille hoved op til første skoledag. Hun bliver så stor. Det er virkelig tydeligt at se i øjeblikket, hvordan hun udvikler sig med lynets hast og hvordan hun langsomt trækker mod en større grad af selvstændighed.

28660450_10160151339615375_2458505429497004374_n

I weekenden, hvor græsenketypen skulle afsted for at handle for at have noget at spise til sig selv og sine børn til frokost, var K lige midt i en god leg – og ville meget gerne være hjemme selv, mens E og jeg trillede i SuperBrugsen og tilbage igen. Hun er relativt ofte alene hjemme, mens jeg henter E. Dagplejen ligger lige på den anden side af gaden, og det tager omtrent 10 minutter at komme frem og tilbage med hendes lillesøster. Men at være alene hjemme i over 30 minutter, det var alligevel nyt for alle.

Vi aftalte med underboen, at hun kunne gå derned, hvis hun blev utryg eller havde brug for hjælp, og så smuttede jeg afsted med E. Da vi kom tilbage, var hun stadig godt igang med sin leg, og var næsten fortørnet over, at vi allerede kom tilbage.

Det synes jeg simpelthen er så sejt at hun kan – og fordi vi stoler på hinanden, er det et trygt arrangement, (selvom jeg var glad for at have en anden voksen som backup)  Hvornår – og hvor længe ad gangen – begyndte jeres børn at være alene hjemme?

4 kommentarer

 • S.

  Ja, der sker så meget i de måneder hvor de bliver klar til skolen.
  Vores store pige var også alene da hun var næsten 6, uden voksen back-up; og hun sys også altid at det var alt for kort tid (30 min), for hun nød også at have lejligheden alene 🙂 Twinsene var lidt over 6 første gang, de havde ikke lyst før. Men nu går det fint og de klarer også 30 min i fin stil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er helt vildt! Jeg kan sagtens forstå hende. Det er jo så fedt at være alene hjemme, når det er på den måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Min søn er 6 og er startet i skole. Han får ikke lov til at være alene hjemme. Vi bor i hus og vores naboer er ikke nogen, vi ville bede om at kigge efter børnene. Jeg stoler på ham i almindelige, dagligdags situationer, men jeg synes ikke han er stor nok til at være alene, hvis der sker noget uforudset enten derhjemme eller med mig, imens jeg er væk, f.eks. et færdselsuheld eller lign. Jeg er nok lidt farvet af nogle mindre heldige oplevelser i den boldgade. Min veninde (og nabo), var normalt alene hjemme om morgenen, da vi var mindre, og så kom hun over, og fulgtes med mig til skole. Engang var der dog indbrud i huset, imens hun var der alene, hvilket var en meget voldsom oplevelse for hende, og noget, hun slet ikke var gammel nok til at håndtere. Ligeledes har jeg selv prøvet at falde om, fuldstændigt umotiveret, og knalde hovedet ned i sengekanten, så jeg gik ud som et lys, og måtte på skadestuen kl. 5 om morgenen med 2 små børn, hjernerystelse og blod i hele hovedet. Og i den meget alvorlige afdeling, døde min kusine som 5-årig, fordi hun blev kvalt i sit eget bræk, imens hendes forældre var ude i haven. Det er selvfølgelig meget sjældent at man kommer så galt afsted, men jeg er simpelthen ikke klar til at tage chancen endnu. Jeg vil som minimum vente til han kan bruge en telefon og ringe 112.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg tænker, det gør en forskel, om der er voksne i den umiddelbare nærhed, man stoler på. Her er de ældste piger hos naboen og os typerne, der leger på kryds og tværs de fleste dage, og vi voksne kender hinanden godt og er trygge ved hinanden.

   Det lyder som nogle ganske voldsomme oplevelser, du har med dig – men som du selv skriver, så er det helt utroligt sjældent, det går galt. Jeg kan ikke leve ud fra præmissen, at der sker noget farligt. Så ville jeg ikke kunne være i mig selv. Så en tur til Brugsen med naboen en etage nede som backup og en stolt, selvstændig pige som resultat er jeg mere end tilfreds med. Det er forskelligt fra barn til barn og fra situation til situation, så det er heldigvis noget, vi som forældre selv bestemmer. Uanset hvad vi vælger.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsovning med flere børn