Legetøj med værdi

Rig på damer

Jeg kom hjem kl. 2.30 i nat. Faldt omkuld på den opredte sofa og sov til 5.30, hvor min yngste datter kom tullende ind i stuen med søvnige øjne. Heldigvis var hun med på at sove lidt videre på sofaen sammen med mig.

Det sker så godt som aldrig, at jeg er så sent ude. Alt, der er efter 22.30 hører til kategorien ‘nat’ i min døgnrytme. Det har kunnet mærkes i dag. Den dér dagen-derpå følelse af et tung hoved, en tung krop og en ubændig trang til at ligge ned. En aften som i går er til gengæld det hele værd. Det er rigdom, i min optik, at have så dejlige damer i sin kreds, at aften glider umærkeligt over i nat i et virvar af latter, samtaler og en følelse af at høre til.

Min bedste og ældste veninde kom forbi for at passe pigerne med nærmest bare et øjebliks varsel. Det var så dejligt og en kæmpe hjælp. De blev lykkelige for at se hende – hele kroppen på lille E sitrede af glæde – og hun fik kys og kram og vist et par meget artige børn at putte og være hos resten af aftenen. Jonas, der er til julefest på Fyn i dag, tog tidligt hjem for at afløse min veninde, og jeg fik fripas til at have præcis den aften, jeg drømte om.

Jeg har skrevet det før. Jeg ved det godt. Det bliver bare ikke mindre magisk og dejligt af den grund, så jeg er nødt til at sige det igen. Jeg er så taknemmelig for de oplevelser og muligheder, jeg af og til får igennem bloggen. Mere end noget andet er jeg dog taknemmelig for de mennesker, jeg har lært at kende. Fantastiske og inspirerende kvinder, hvoraf nogle er blevet gode veninder. Kvinder, jeg sandsynligvis ikke havde lært at kende uden mit og deres virtuelle universer. Hende, hende, hende og hende her.

Af og til får vi mulighed for at møde mennesker, der viser sig at blive noget særligt i vores liv. Fællesskaber, der opstår – og julefrokoster, hvor fem damer tilsammen medbringer omkring 30 gaver til den sjoveste og mest fjollede pakkeleg. Nogle finder den slags damer tidligt i livet. Andre, som mig, kommer det senere til. Nogle grupper er store og andre mindre. Det er ikke det, der betyder noget. Det vigtige er de damer, der gør livet bedre. Dem man finder – og naturligvis også for mit vedkommende de to små damer, der er grunden til, jeg ikke har sovet en hel nats søvn i rundt regnet 6 år.

Det er gaven. Det er rigdommen.

senior-planet-awkward-family-photos-xmas2

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Legetøj med værdi