#tegndindrøm - skoleparathed og fremtidsdrømme

Uventet frihed og hverdagsluksus

Der er ikke mange pauser i livet. Vi har valgt det sådan – valgt at få to børn, valgt deltid til mig og for Jonas’ vedkommende et job der giver masser af tidlige eftermiddage. Det er bevidst og med fuldt overlæg og det er sådan, fordi vi ønsker at give pigerne mindst mulig tid i deres respektive daginstitutioner. Fordi de er små endnu og fordi deres primære behov er at være med os.

Jeg husker på et tidspunkt en samtale med en bekendt om arbejdsliv. Jeg fortalte, at jeg som regel har fri kl 15, og hun udbrød at så måtte det være skønt med en time for mig selv hver eftermiddag. Jeg blev så overrasket over den respons, at jeg vist slet ikke fik svaret. Jeg har aldrig en time for mig selv, når jeg har fri kl 15. Jeg halser derimod den lille halvanden kilometer hjem for at hente børn så kort tid efter som muligt. Jeg hader, når klokken når at blive over 15.30, før jeg træder ind ad døren til verdens bedste dagpleje. Jonas har det på samme måde. Det er derfor, vi har gjort alt vi kan, for at tilrettelægge vores arbejdsliv som vi har.

Til gengæld havde jeg en time for mig selv i går. Jeg havde tidligt fri og havde planlagt at tage min yngste pige med hjem til en times mor-tid inden Jonas og K kom. Men i dagplejen sov de stadig til middag kl. 14, og jeg gik i stedet hjem. Overvejede om jeg skulle rydde op, sætte en vask over eller gå i gang med at forberede aftensmaden.

I stedet fandt jeg mit nye, pæne og behagelige fodbadekar frem og brugte tiden på mig selv.

Det er en uvant luksus og det føltes ualmindeligt dekadent sådan at sidde dér, helt alene hjemme en torsdag eftermiddag, og forkæle mig selv.

Fadet prøvede jeg for nogle uger siden hos Meraki, hvor jeg var inviteret forbi for at høre om deres gennemcertificerede baby og børne-linje. Jeg har løbende tænkt på det siden. Det er let buet i bunden, så det er rart for fødderne at hvile på, og så er emaljefadet markant pænere end den sædvanlige plastikbalje. Det betyder også noget. I al fald for mig.

Jonas ryster på hovedet, men jeg er så glad for, at jeg købte fadet. Jeg overvejer helt seriøst at markere tid til fodbad en gang om ugen i min Bullet Journal. Når man tager fodbad er man nødt til at sidde stille. Man kan ikke udføre alle mulige praktiske gøremål. Det er en sjælden mulighed for at bare være til stede i sin krop. Jeg nåede at trække vejret helt ned i maven og indhente bare en smule af det overskud, der har manglet de sidste mange, mange uger. Det er så nemt, at det er svært at forstå, jeg ikke husker den slags hverdagsluksus hele tiden.

K spottede fadet på badeværelset i morges. Hun var ligeså overbevist om at æstetikken forhøjer nydelsen som hendes mor er. Jeg har lovet hende et fodbad i weekenden.
meraki fodbad

^^Det pæne fodbadekar kan findes HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#tegndindrøm - skoleparathed og fremtidsdrømme