Problemet med inklusion

Julegaveidé – den fineste, illustrerede verdenshistorie

I mandags kiggede lille E og jeg forbi den lokale boghandler, hvor hele det ene vindue er dekoreret med en ny, skøn historiebog. E har været vildt optaget af både ting og billeder i bogen, hver gang vi har passeret, og nu hvor vi endelig var forbi, mens butikken faktisk var åben, smuttede vi indenfor, så jeg i al ubemærkethed kunne købe bogen med hjem, mens hun læste i nogle af de børnebøger, der er sat frem som læseeksemplarer ved siden af en hyggelig lænestol.

Planen er, at Tidslinjen af Peter Goes skal være en fælles julegave til pigerne. Det er en af den slags bøger, vi skal læse i og undersøge sammen. Jeg elsker boggaver. Måske især til børn, for der er så megen fantastisk børnelitteratur, der er med til at åbne deres verden på en måde som skærme nu engang ikke kan. Bøger giver så meget mere luft og vinger til fantasien og selvom jeg stadig ikke helt kan komme overens med at min førstefødte til sommer bliver en skolepige, så glæder jeg mig alligevel på hendes vegne til at hun mestrer læsningen og kan opdage magiske universer ved egen hjælp.

dsc_0830 dsc_0831 dsc_0834

Er dine børn også nysgerrige på verden omkring dem, så synes jeg at Tidslinjen er et ret godt bud på en gaveidé, som man kan få glæde af allesammen. Den starter ved Big Bang og er en stor, myldrende tegning suppleret med både historiske fakta, hele verdens historiske udvikling og myter, kunst og fiktion igennem tiden frem til vores tid.

Min lokale boghandler, Bogladen, sælger den til 249 kr, hvilket er lidt under den billigste netpris, jeg har fundet. Men det kan selvfølgelig godt være både dyrt og en tidsrøver at gå i en rigtig boghandel, for det er let at blive fristet af mange andre lækre læseoplevelser…

Jeg har i øvrigt også tidligere skrevet om andre gode (og ualmindeligt smukke) bøger til både læring og fælles undersøgelse, som vi er utroligt glade for. Dem kan du se lige HER

2 kommentarer

 • Bøger er det bedste! Håber min dreng vokser op og bliver en læsehest som hans forældre ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Altså, odd’sene er ret gode, når hans bogorme-forældre introducerer bøger fra start af og læser med ham. Mine piger er i al fald mere end glade for alle deres bøger og for at besøge biblioteket, og det tror jeg egentlig de fleste børn synes er herligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Problemet med inklusion