Julegaveidé - den fineste, illustrerede verdenshistorie

Glimmer på. Også til jul

Kalenderen siger snart midt-november, og selvom vi hovedsagligt forsøger at holde hovedet oven vande oven på alt for mange ugers sygdom, så er julen så småt begyndt at snige sig ind i bevidstheden. Sammen med den også lysten til at finde nogle af traditionerne frem igen og dele dem med mine nærmeste. E er endnu for lille til at kunne huske julen for alvor, men K glæder sig allerede.

For første gang i 8 år holder vi ikke julestue i år. Selvom det hvert eneste år har været noget så hyggeligt at fylde hjemmet med gæster fra nær og fjern, så er julestuen et stort arbejde at få planlagt og forberedt. Det skal være lysten, der driver værket, og det har det været alle årene. Overskuddet er der ganske enkelt ikke i år. Frem for at bruge tid og energi på en stor fest, holder vi fokus tættere mod kroppen i stedet. Jeg vil så gerne have, at vi alle bliver raske. Snart. Vi længes efter en periode, hvor det er helt almindelig hverdag, og ikke en hverdag, hvor enten voksne eller børn kæmper sig igennem med feber, hoste og udmattethed. Vi trænger til at få lidt glimmer på, for den er søreme svær at finde og fastholde i øjeblikket.

Sygdom og fravær af julestue betyder imidlertid ikke, at jeg holder mig helt ude af julekøkkenet. For et par uger siden blev jeg inspireret til at opgradere konfekten til et arrangement med Odense Marcipan. Det var spændende at dykke ned i nørderiet bag marcipan og jeg vil altid gerne inspireres til at afprøve nyt i det søde køkken. Jeg har aldrig kastet mig ud i popcakes, fordi jeg grundlæggende synes det er noget pjat at ødelægge en udemærket, almindelig kage for at lave små kager på pinde. Når det er marcipankugler overtrukket med chokolade, synes jeg til gengæld det er både fint og hyggeligt. Gæt selv om pigerne elsker de små ‘slikkepinde’ meget eller ret meget.

Som regel blander jeg min marcipan med forskellige smagsgivere. Revet appelsinskal. Hakkede nødder eller figner. Stærk kaffe. Marcipan i en god kvalitet står heldigvis også fint og tydeligt i smagen selv og med et veltempereret chokoladeovertræk og en smule pynt behøver det slet ikke at være vanskeligt at fremstille smuk konfekt. I teorien kan indholdet i den fine Kähler-kagedåse holde til jul. I praksis tvivler jeg på, at konfekten får lov at blive liggende så længe.

23319519_10159566348530375_4104715056311696625_n
23376346_10159566348535375_5652906608874167318_n

2 kommentarer

 • Anne-Sophie

  ❤️ ser lækkert ud! Apropos pop-cakes så jeg faktisk en pop-cake form (til 12 stk) i min lokale isenkræmmer hvor man bager dem direkte i en rund form med pinden i. Stadig for fjollet til at komme på listen over essentielle køkken-gadgets, men i hvert fald bedre end smuldre-metoden, som jeg også kun har foragt til overs for. 😊 god bedring til jer alle !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Selvfølgelig er der nogen, der har opfundet det! Det kan jeg også bedre arbejde med – så er det jo næsten bare ligesom at bage mini-muffins.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julegaveidé - den fineste, illustrerede verdenshistorie