Let the kids

Matchy-matchy. Reima-flyverdragter til stor og lille

[ Indeholder reklame – flyverdragter er modtaget til test ]

For første (og sandsynligvis også sidste…) gang kommer pigerne til at matche til vinter. Både med elefanthuer i skyblød uld (opskrift og mere om huerne her) og med resten af overtøjet. De har nemlig begge fået de skønneste flyverdragter fra Reima, som igennem flere år har været vores go-to brand, når det kommer til funktionelt tøj. Regntøj, softshell og vinterudstyr. Jeg har bl.a. lige købt et par softshell-bukser til K, så hun kan have lune, tørre ben på legepladsen de næste par måneder, og de er perfekte til min lange, smalle datter. Brandet er mere end 70 år gammelt og fra Finland, så de kender deres kuldegrader og tøj, der kan holde aktive børn veltempererede i al slags vejr.

Det er næppe en hemmelighed, at jeg normalt går efter en mere monokrom eller afdæmpet farveskala, når jeg vælger pigernes og mit eget tøj. Med et afbræk mod efterårets varme, brændte toner, naturligvis, men ellers. Det matcher ikke umiddelbart Reimas ret farverige univers, men det er et stort brand med mange valgmuligheder, så der er heldigvis både noget til dem, der elsker print og knald på farverne og mig og andre, der er til mere visuel ro. Der er også flotte brændte orange nuancer og en ret cool gul foruden de navyblå, grå og sorte.

Pink? Ikke ligefrem afdæmpet i sig selv, men til gengæld en farve, der lyser op i vintermørket (sammen med de mange reflekser rundt omkring på dragterne) Pigerne er vilde med deres bløde dragter i klare, pink bærfarver. Jeg er vild med designet. Jeg har en forkærlighed for Reimas retro-designs, og det er især lommerne, jeg elsker.

dsc_0721 dsc_0726 dsc_0738

Udover de fine lommer og det enkle design, er der masser af funktionelle detaljer i dragterne. Langs indersiden er en justerbar elastik, så man kan tilpasse faconen til barnets størrelse – perfekt til lange, smalle piger som mine, der ellers svømmer i dragter, der er lange nok. Derudover er der ribkanter langs hætten, så den sidder godt til, og den kan i øvrigt knappes af og på. I ærmegabene på K’s dragt er desuden ribkanter, der sikrer at den kolde luft ikke slipper ind. E’s dragt har elastikkant på ærmegab. Dragterne er desuden slidstærk og både vand-, vind- og smudsafvisende. Det sidste ser jeg især frem til at teste af!

Og nej. Det er ikke helt sæson endnu til at finde flyverdragterne frem, men det er meget rart at have dem klar snart, for man ved aldrig helt, hvornår kulden kommer. En tommelfingerregel er, at der skal være en god håndfuld stof mellem barnets skridt og dragten. Så kan de sidde på hug eller sidde ned komfortabelt og uden at dragten strammer. K er 120 cm høj og har en str 122, mens E er 85 cm og har en str 92. Hun kunne godt have været i en 86 også, men eftersom jeg bestilte dragterne i januar, ville jeg hellere være på den sikre side. Og med et opsmøg på ærmerne kan den sagtens gå – ikke mindst fordi den justeres ind i livet.

Pigerne havde en fest med at lege vinter, da vi lavede et hurtigt photoshoot i søndags i den lokale park. Sådan er det (også) af og til at være bloggerbarn. Nogle gange er det spændende oplevelser og hyggelige events og andre gange er det at være på arbejde i vinterdragter midt i efterårssolen 😉 Vi skyndte os at få billederne i hus, så de kunne komme ud af dragterne igen og lege videre, men bortset fra varmen, var de faktisk ikke meget for at tage dem af igen, og både Jonas og jeg kan godt forstå dem, for det er virkeligt lækre flyverdragter.

Dragten K har, hedder Sompa og er i farven ‘dark berry’. Den findes i str. 92-128 HER  E’s dragt hedder Maahinen og er i farven ‘berry’. Den findes i str. 80-98 HER  Jeg valgte, efter råd fra Reima, en dragt specielt tilpasset mindre børn til E, i stedet for at vælge samme dragt i mindre størrelse som K. Pasform og lynlås er nemlig lidt anderledes til de mindste. Der er plads til blenumser og lynlåsen er længere, så det er nemmere for både dem selv og os at få dragterne af og på. Vi glæder os til at teste dragterne mere af på funktionaliteten, når vejret bliver mere vinterligt, men ud fra hvad jeg allerede kender til mærket og fornemmelsen af dragterne mellem hænderne, så er det værd at overveje Reima meget nøje, hvis du er på udkig efter vinterovertøj til dine børn.
dsc_0747 dsc_0749

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let the kids