At genopleve traumer

Isak – den bedste ven at sidde på

[ ANNONCE – vi har modtaget TeddySit-puden til test ]

Da K og jeg deltog i modemessen, forelskede vi os begge i de skønne siddepuder fra danske TeddySit (og Pia, som er kvinden bag, var endda frisk på lidt ‘baby’sitting, så jeg efterlod en glad, tegnende femårig hos hende for at hente mine pakkenelliker andetsteds på messen)

Siden er vi blevet så priviligerede at vi har fået lov at teste en af puderne hjemme. Isak var den skønne isbjørn, som K forelskede sig i. Endda i den grå version, selvom der også både er rosa og mint og mange andre slags figurer at vælge imellem. Det klager jeg bestemt ikke over, for selvom der bestemt skal være plads til leg og farver i et børneunivers, skal siddepuden i vores tilfælde også kunne fungere i spisestuen uden at stikke for meget ud.

dsc_0397

Søde, bløde Isak vejer ikke meget – under 400 g – og han kan derfor let bæres rundt hvor han skal bruges eller tages med, når vi skal spise hos andre. Han kan også være siddeunderlag på børneværelset for eksempel, men mest af alt bor han ved spisebordet. TeddySit-stoleforhøjerne er nemlig til børn som K, der sidder sikkert på en voksenstol, men mangler noget højde for at opnå en komfortabel og god position ved bordet. Vi købte faktisk en juniorstol i IKEA, dengang lille E skulle overtage TripTrap-stolen, og selvom K var evigt stolt over sin ‘stor pige’ stol, så har hun aldrig siddet rigtig godt på den. Hun karter rundt og vi er endt med at stille den helt væk, fordi hun sidder mere roligt i en voksenstol. Hun er en høj pige af sin alder, og hun kan godt nå bordet, men det er ikke en optimal højde for hende. Hverken til at tegne eller spise, og når man ikke sidder ordentligt, så kommer der en masse uro i kroppen.

Hun hoppede af glæde, da Isak kom med posten og sendte mange kærlige tanker til søde Pia, og den blev lige aet et par gange, inden den fluks røg på plads på hendes stol. Koldskumspuden sikrer den rette siddehøjde og – bonus for især mig! – hun sidder stille og roligt på den rare pude i modsætning til før, hvor den lille numse kartede omkring på alle slags stole, den blev sat på.

dsc_0386

dsc_0387

Jeg ville egentlig ønske, jeg havde gjort alvor af intentionen om at finde en god stoleforhøjer tidligere, men min personlige erfaring med den slags var de klassiske kileformede forhøjere, som vi fik i skolen, og som jeg personligt aldrig har haft en specielt god siddeoplevelse med. Det er meget tydeligt på K’s spontane reaktion og måden hun nu sidder, at det er rart og føles godt og komfortabelt at sidde på Isak. Tippet er hermed givet videre til andre, hvis børn er i mellemstadiet mellem børnestole og voksenstole.
dsc_0392

Jeg har godt set de venligt udseende stoleforhøjere rundt omkring tidligere, og jeg kan godt lide, at der er flere forskellige skønne udtryk at vælge imellem, der alle har åbne, tillidsfulde udtryk. Også kendte figurer som fx Alfons Åberg og Rasmus Klump. Men jeg vidste ikke, at TeddySit også har en decideret samfundsnyttig dimension, så det vil jeg gerne slå lidt på tromme for. Puderne produceres nemlig i Danmark på socialt ansvarlige systuer, der baner vejen for, flere mennesker med nedsat arbejdsevne bliver en aktiv del af arbejdsmarkedet. Det er ualmindeligt sympatisk, og absolut værd at støtte op om.

Puderne er (tydeligvis) i stof, men det ruskindslignende materiale er coated på den rare måde og kan derfor tørres af med en fugtig klud. Betrækket kan også vaskes i maskinen, hvis det skulle blive nødvendigt. Ikke en uvæsentlig information eller funktion, når puden trods alt skal fungere ved spisebordet til en gruppe mennesker, hvis øje-hånd-suppeske-koordination endnu ikke er helt formfuldent.

Jeg synes, Isak fungerer upåklageligt, han er venlig og barnlig og larmer ikke for meget visuelt, men vigtigere end det, så kan jeg både se og mærke på min datter, at hun sidder bedre og roligere og mere komfortabelt på sin voksenstol. Det var jo sådan set også hele pointen.

Isak og alle hans venner findes lige HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At genopleve traumer