September-tip: Gratis mini-kokkeskole for børn

Date night

Det sker ikke så tit. Slet ikke efter barn nummer to meldte sin ankomst og viste sig at være en langtidsammer, men en vaskeægte date night er absolut værd at prioritere i ny og næ. Mine forældre tilbød at hente og passe pigerne i fredags, og vi greb chancen og ledte rundt efter noget at lave sammen, der var lidt anderledes end at spise ude. Ikke at der er noget galt i det. Vi elsker god mad og tosomhed over et bord, men nu havde vi chancen for at bruge lidt længere tid.

Vejret viste sig fra sin allerpæneste og mest sensommerlige side så vi sprang på cyklerne og tog S-toget et stykke nordpå. Farum Jazzklub, som ligger lige op ad marker med frilandsgrise og geder, er en gammel lade, hvor der en gang om måneden holdes koncert. Det er en forening med alt hvad der dertil hører af generalforsamlinger og en gråhåret kernemålgruppe, og det er meget langt fra en tilrøget jazzklub inde midt i en storby. Vi havde en fantastisk aften (hvem ville ikke have det med sådan en flot type som ham her!)

21314832_10159243531235375_8166675898319013566_n

Selvom vi var en smule skeptiske (eller måske bare nogle københavner-akademiker-snuder?) da vi først ankom og så langborde dækket med lyselille papirduge og sirligt arrangerede papirservietter og blomster i en tone-i-tone farveskala. Konceptet er ret sjovt med fællesspisning før koncerten, men det viste sig at fungere virkelig fint. Vores bordherre og hans konevar et par imødekommende og rare mennesker, og det viste sig, at manden og jeg faktisk havde været kollegaer for mere end ti år siden, på mit daværende studiejob. Tapastallerkenen var ikke innovativ, men den var velsmagende og der var rigeligt med brød til.

Koncerten var magisk. Kira Skov og Nicolaj Hess henholdsvis sang og spillede med hjertet udenpå og blandingen af bagkataloget fra Dylan, Cohen, Billy Holiday og Nina Simone med Hess’ kompositioner og Skovs smertefulde og smukke sange om tabet af hendes mand tidligere i år gav gåsehud og tårer i øjnene flere gange.

Klokken var mange, da vi cyklede gennem aftenmørket til stationen og kørte hjem. Det er sjældent, at vi får muligheden for at tilbringe 7 timer alene sammen. Efter over 8 års samliv er det dejligt at mærke, at gnisten stadig er der. At samtalen glider og at vi stadig kan finde på nye oplevelser sammen. Det er ikke sådan, at vi er i tvivl om hengivenheden og kærligheden i dagligdagen – at vi vil det her projekt – men det er også vigtigt og givende at prioritere tid til parforholdet.

Date nights er fantastiske. Især når de bliver en magisk aften som i går. Når vejret, indholdet og selskabet indgår i en smuk treenighed.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

September-tip: Gratis mini-kokkeskole for børn