Nude shoes cure the blues...

Lidt mere om den dér seng, Auping og bæredygtighed

Skulle det være gået nogens opmærksomhed forbi, så har Jonas og jeg købt ny seng. Det er en af de større investeringer, vi har gjort, men faktisk kører Auping nu og frem til 20. juni nogle rigtig (rigtig!) gode deals på samlede sengeløsninger med både stel, madras og hovedgærde til priser, der minder om noget nær halvdelen af hvad enkeltdelene koster tilsammen.

Fra omkring 16.000 kan man få en ualmindeligt lækker seng med høj komfort og rigtig god samvittighed. Især Essential-sengen er værd at kigge nærmere på, hvis man som os har et godt øje til en bæredygtig måde at forbruge på.

Aupings Essential-senge er fremstillet i 100% genanvendelige materialer, som træ, aluminium og stål. Det er en af grundende til, at jeg har drømt (no pun intended) om denne seng siden jeg så den første gang for flere år siden. Jeg er meget stor fan af Aupings tilgang og ansvar i forhold til deres forretning og produktion. De skriver selv:

Vi investerer massivt i bæredygtighed og har den store ambition, at alle vores arbejdsprocesser, produkter og ydelser skal være integreret og opfylde Cradle to Cradle-princippet (C2C) inden udgangen af 2020. F.eks. arbejder vi på at indføre cirkulær økonomi med genbrug af materialer og uden ressourcespild, og på at fremstille alle Aupings produkter på en sikker og energineutral måde.

Cradle to Cradle betyder bogstaveligt talt “fra vugge til vugge” og går ud på, at affald ikke længere kasseres, men anvendes som råstof til noget andet. Der dannes således et cirkulært kredsløb af materialer. Materialerne er fuldt biologisk nedbrydelige eller 100% genanvendelige i et nyt produkt af samme eller større værdi. Som Cradle to Cradle-virksomhed tilstræber vi med støtte fra EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) et uendeligt kredsløb af råstoffer og materialer.

Det, synes jeg, er en helt rigtig tilgang til produktion. Derudover kan man faktisk også indlevere sin gamle madras, når man køber en Auping-madras. Så sørger de for at dekonstruere den og genanvende alt, der kan genanvendes. Vi kommer dog selv til at genanvende madrasserne fra vores gamle seng andre steder, så de skal ikke indleveres lige nu.

Bæredygtighed er vigtigt, men det er naturligvis ret ligegyldigt, hvis sengen er grim som et ondt år eller hvis man sover rædderligt i den. Heldigvis synes jeg virkelig godt om designet og Auping er blandt top-aktørerne, når det handler om gode senge. Så der er vi også på sikker grund. Jonas fik lov at vælge farve, så det bliver en Cool Grey, der skal flytte ind i vores soveværelse. Dog uden hovedgærde, for det bliver der ikke plads til. Til gengæld kunne jeg godt finde på at hoppe ud i en farve som på billedet herunder. I al fald på bagvæggen.

46951261080dd82514b3e349349ba0ed

Så jo. Det er mange penge for rigtig mange af os – men jeg er helt sikker på, at investeringen er godt givet ud. Og jeg glæder mig endnu mere end til juleaften (og det er ikke så lidt, kan jeg afsløre!) på at få en ny, bæredygtig, smuk og komfortabel seng at sove i.

Resten af indretningen må blive ‘on a shoestring’ – jeg pinner løs med idéer HER, hvis du er nysgerrig.

6 kommentarer

 • Tillykke med jeres nye seng. Den bliver I helt sikkert glade for! Jeg sukker over hvor flotte de er HVER DAG! Hilsen overboen til den nye auping butik på Østerbro 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg kan ikke vente! Uh, det var da en farligt fristende underbo at have sig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia

  Hej, har du mulighed for at sende linket til deres tilbuds kampagne – kunne ikke umiddelbart finde det på deres hjemmeside. Tak 🙂
  Mvh. Julia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Må jeg spørge hvad jeres kom til at koste? Mvh. Anne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Oh, jeg kan faktisk ikke huske det nøjagtigt, men vi købte mens der var et godt tilbud, og så kan man ramme under 15.000 afhængigt af madrastypen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nude shoes cure the blues...