Inspiration til børneværelset - den fineste købmandsbutik

Indretning af små børneværelser

Tanken bag at flytte rundt på vores og pigernes soveværelse har hele tiden været at skabe mere plads til leg. Særligt Bean bruger efterhånden sit værelse en del. Især når der er veninder med hjemme, men også når hun har behov for ro og at trække sig tilbage med sin egen leg – og lukke døren for irriterende forældre og en pilfingret Lillesøster.

Derfor er det nu, det skal ske, og selvom pigerne får rundt regnet dobbelt så meget plads er det stadig et relativt lille rum. Jeg har tænkt i pladsoptimerende løsninger, der giver både soverum, opbevaring af legetøj, plads til det nips, der er helt uundværligt, når man er fem år gammel – og fri gulvplads til leg. Valget er faldet på en hjemmebygget svævende højseng til Bean, så der bliver mest mulig plads til alt det andet. Jonas bliver bygmester, for han er ret ferm med powertools, og jeg er hende, der har idéerne til designet inspireret af diverse billeder på især Pinterest.

Jeg har også søgt rundt efter forskellige step-by-step vejledninger til at bygge sådan en seng, for det allervigtigste er jo at den sidder virkelig godt fast. Heldigvis er den mur, hvor længden skal være, af solide mursten, så der er vi allerede godt hjulpet. Jeg har fundet en ret fin DIY HER komplet med indkøbsliste og et prisoverslag på omkring 1000 DKK til projektet.

Jeg skal også have fundet maling, så der visuelt kan skabes et rum omkring sengen og Bean får sit eget ‘værelse i værelset’. Hun drømmer om en ‘galaksefarve’ – en dyb teal der giver en nattehimmel-i-det-ydre-rum fornemmelse. Den er jeg absolut med på. Stigen kommer vi til at købe os fra og vi skal også finde en eller anden form for afskærmning, så vores frygtløse tumling ikke kan klatre op!

I virkeligheden er et børneværelse nærmest en kompakt udgave af hele hjemmet og dets funktioner (minus badeværelset), så der skal virkelig tænkes kreativt for at få plads til både soveområde, hyggeområde, læse/kreaområde, legeområde og opbevaring til det hele.

Værelset er omkring 2,7 x 3 meter, så jeg har haft skitseblokken fremme og tænkt en hel del over, hvilke løsninger, vi skal lave for at få det hele til at fungere på en god og samtidig både hyggelig og æstetisk måde.

Planen er, at Beans skrivebord skal flytte ind under den kommende seng, og jeg mangler stadig at finde en velegnet stol. For et par uger siden besøgte pigerne og jeg bObles’ skønne kontor med tumleområde, og de bruger Orme som stole – jeg lokkede Bean til at prøve konceptet og hun syntes, det fungerede rigtig godt. (Faktisk er der hele skoleklasser, der har Orme i stedet for almindelige stole – læs mere om det interessante skoleprojekt HER) Fordelen ved en Orm er, at den har flere funktioner – motorisk legetøj og siddeplads i et, og så kan den skubbes helt ind under bordet og giver dermed mest mulig fri gulvplads.

Jeg er også på udkig efter gode, smalle men samtidig rummelige løsninger til legetøjet. Det er lidt af en opgave, kan jeg afsløre. Jeg synes ret godt om IVAR-løsningen fra IKEA, der kan fås i en dybde på bare 30 cm og som også er ret budgetvenlig. Det er vigtigt, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at stort set hele indretningsbudgettet er lagt i Jonas og min nye seng. Det har jeg absolut ingen skrupler ved – because we’re worth it!

Der skal også tænkes i lidt vægreoler eller hylder til nipserier eftersom vindueskarmen, hvor ponyslot og smykkeskrin har stået, nu bliver vores, men den slags må komme løbende – ligesom de facadebogstaver med pigernes forbogstaver og gamle globusser, jeg drømmer om at kunne hænge op derinde.

kidsroom

Jeg har i øvrigt skrevet om emnet før – dengang vi skulle indrette Beans værelse på 1,5 x 3 meter. Det kan du læse om lige HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til børneværelset - den fineste købmandsbutik