Hjemme for en kort bemærkning

At rejse med bare et barn og en voksen

{ Reklame, da vi var inviteret på turen af Dyreparken og Innovasjon Norge }

Sidste weekend var K og jeg, sammen med en flok af mine dygtige og dejlige kollegaer her i blogland, inviteret til at opleve Kristiansand og Dyreparken i Sydnorge. Eftersom Jonas havde planer søndag, og jeg ikke havde til sinds at rejse med begge piger, så blev Lillesøster hjemme på Østerbro med sin far (og sin elskede mormor, der kom ind og overtog søndag til mandag)

Derfor var det kun K og jeg, der stod vældigt tidligt op lørdag morgen og tussede afsted mod toget til lufthavnen gennem en morgenstille by. Jeg havde ærligt talt gruet lidt for turen efter de sidste par ugers kampe med min fem-årige, men det skulle vise sig at være en helt vidunderligt og helt rigtig beslutning at tage afsted alene. Det er taget til efterretning, og får vi muligheden en anden gang, så kunne jeg sagtens finde på at tage en solo-tur med enten K eller hendes søster, når hun bliver lidt ældre.

Det er nemt at rejse med en fem-årig. Især i sammenligning med at rejse med en knap-to-årig, som vi har gjort i dag. Selvom man er to voksne, skal sådan en størrelse mandsopdækkes h.e.l.e. tiden. Med en fem-årig er det bare at lave aftaler, som man overholder, og så går turen ganske let. Bevares, der skal stadig sørges for underholdning undervejs og tages hensyn til lidt kortere ben og pauser undervejs og nogenlunde til sengetider og spisning. Men derudover? Piece of cake.

dsc_0003Det har været en kæmpe fornøjelse og et sjældent privilegium at få lov at tilbringe solo-tid i tre dage med min førstefødte, og vi har talt, fjollet og hygget os i hinandens selskab. Det hjælper naturligvis, at vi var i omgivelser, der bød på masser af børne- og familievenlige aktiviteter, men alligevel.

Vi fløj til Kristiansand. Det er naturligvis luksusudgaven af turen til Sydnorge, og turen tager omkring en time, men der går også færge fra Hirtshals (hvilket nok er den nemmeste vej for jyder og fynboer), og den tager 3-4 timer – og så vidt jeg husker, har DFDS (Oslo-båden) også pakkerejser med videre transport fra Oslo til Kristiansand, så der er flere muligheder.

Fra lufthavn (og havn) er der omkring 10-15 minutter i bil gennem smukt, norsk fjordlandskab til selve Dyreparken. Vi boede på Dyreparken Hotel, der havde afrikanske dyr som gennemgående tema i indretning, dekoration og værelser. Enkle, no-nonsense værelser og meget børnevenligt. K forelskede sig fuldstændig i en kæmpe, plys-gepard, der vogtede over hovedindgangen, og jeg skal love for, der var tårer involveret, da vi skulle sige farvel til den. Vi er igang med et (tegnet) brev, der fortæller, hvor meget hun savner den allerede og med et kæmpe tak for turen.

Når man bor på Dyreparken Hotel, er der mulighed for at komme på morgensafari og give dyrene morgenmad, før resten af parken åbner. Det var også en fantastisk oplevelse, og der var brede grin og frydefuld gysen over en lang, slimet giraftunge, der hapsede gulerodsstykker ud af hænderne på os. Og frygtløse, skønne børn kan også få lov at få små, smukke kvælerslanger om halsen (eller i armene), holde store edderkopper og give lamaer næsekys. K elskede det hele, og hun var svært stolt af at have haft en slange om halsen.

dsc_0032

Efterhånden er hun så stor, at vi godt kan rykke lidt på både spisetider og sovetider, og det gør det meget lettere at rejse og at gribe de muligheder, der kommer undervejs. Så er det ok, at man leger med hjemmelavede både i en halv time eller tager en ekstra tur på klatrebjerget, hvis lysten er til det i stedet.

Jeg kommer til at fortælle meget mere om både Dyreparken og alle dens tilbud og om skønne Kristiansand, der har masser af godt at byde på til både voksne og børn, men jeg havde også sådan en lyst til at anbefale noget, som jeg ikke tror, så mange af os egentlig gør. Nemlig at tage afsted alene med et barn. Jeg synes generelt, at begreber som kvalitetstid er noget opreklameret hø – børn vil have tid, slet og ret. Men tid i udstrakt form med indhold af høj kvalitet? Dét er en ganske særlig oplevelse. Det kunne være et sted som Dyreparken. Det kunne også være en storbyferie, en vandretur eller ganske enkelt at rejse til en anden by i Danmark og tage en overnatning eller to.

I løbet af weekenden, udbrød K spontant:

‘Det her er den bedste tur, mor. Ved du, hvad der gør den så god? Det gør du!’

Meget større ros kan jeg næppe få, og hermed er anbefalingen til at tage en tur alene med et barn givet videre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme for en kort bemærkning