Børnehaveskift

Børnehaveskift – efter skiftet

I går skrev jeg om overvejelser omkring børnehaveskifte. Om hvad der var årsagerne til at vi i sidste ende traf valget om at flytte børnehave. Nu har hun gået i den nye børnehave i næsten et år. I dag skal det handle om, hvordan det går nu.

Forleden var Bean hjemme til en legeaftale hos en af sine søde veninder fra børnehaven. Jeg fik sendt nedenstående skønne billede med meldingen om, at de to legede fantastisk godt og nød hinandens selskab. Jeg bliver glad helt ned i maven ved at skrive det. ‘En af sine veninder’. Der er nemlig rigtig mange skønne små piger og drenge, hun dagligt leger med – og hun trives. Hun er glad hver dag for at komme afsted og min sociale papegøje føler aldrig mere, at hun ikke er velkommen i gruppen. Af og til har hun nærmest det modsatte problem – at der er så mange, der gerne vil lege med hende, at hun nærmest ikke har tid til at få leget alle legene.

skaermbillede-2017-05-24-kl-1-46-46-pm

Stemningen på stedet er ganske anderledes. Der er overskud og lyst. Og ja. Ligesom alle andre institutioner i hele landet er de også pressede på tid og normeringer og personaleantal. Af og til må planlagte udflugter eller gøremål aflyses på grund af sygdom eller for få personaler. Det er ikke institutionens skyld. Det er politikerne, der gang på gang strammer skruen og eroderer fundamentet for det gode børneliv i vuggestuer og børnehaver. I digress.

Bean er lykkelig for sin nye børnehave. For sine veninder, for din yndlings-Paloma og så er hun mere end spændt på at skulle rykke ned til stueplan og storegruppen til sommer. Hun savner en bestemt dreng fra den gamle børnehave – hendes første, store kærlighed – men det er også det.

Det børnehaveskifte var det bedste, vi kunne gøre for Bean, og jeg er lykkelig for, at vi traf det helt rigtige valg. Jeg skrev lidt mere om det, mens beslutningen stadig var ny lige HER

For os var det helt rigtigt – og vi burde måske nok have fulgt mavefornemmelsen lidt tidligere. Det ved vi til når det bliver Lillesøsters tur. Eller når det handler om andre sociale relationer og steder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnehaveskift