Mandagsfredag og nyt yndlingshårgrej

Sunde vafler til aftensmad

Som nogle af jer måske så i går på Instagram, så var der vafler på middagsbordet herhjemme. Det er egentlig noget, jeg længe har villet lave, men af og til tager tingene længere tid end planlagt.

Bean var aldeles ombord med idéen og var med til at udtænke fyldet til vaflerne ‘Babyspinat, mor. Og søde tomater. Mmm. Og adokado.’. Lillesøster følger glad med på de fleste planer (bortset fra soveplaner…). Jonas var som altid skeptisk over for at introducere nyt. Vi har kendt hinanden i 8 år om en god uges tid. Hvornår lærer han, at alle mine idéer er gode?

På opfordring kommer her mit bud på sunde aftensmadsvafler.

18033581_10158511163115375_4588217668500778468_n

Disclaimer: Jeg slumper mig som regel frem til selve vaffeldejen, fordi jeg efterhånden har en god fornemmelse af hvor tyk eller flydende den skal være, så alle mål er ca.-mål! Mærk dig frem, når du laver din egen dej. Måske skal der lidt mere mel eller lidt mere mælk i.

Vaffeldej:
100 g smeltet (og afkølet) smør
3 æg (m/l)
3 dl mælk
4 dl melprodukter (jeg lavede en blanding af 50% hvedemel og 50% havregryn/grahamsmel)
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
Evt. skyllede og finthakkede eller blendede babyspinatblade.

Bland de tørre ingredienser godt sammen først og tilsæt derefter mælk, æg og det afkølede smør. Rør godt rundt og lad dejen stå ca 30 minutter og komme sig. Hvis du vil have spinatvafler (og det kan anbefales, for de smager smaddergodt), så bland de hakkede spinatblade i dejen til sidst og rør rundt til det er jævnt fordelt.

Lillesøster hjalp med at lave dejen. Hun kunne hælde ting op i skålen med lidt hjælp og var med til at holde fast i piskeriset undervejs.

Fyldet kan man gøre med som man lyster. Vi havde en skønsom blanding af alt muligt.

Babyspinatblade, rødbedespirer (for både farve, finhed og saftigt knas), søde datterinotomater, avokado. Mozzarella, en rest creme fraiche og ditto hytteost. Røget laks, kogte vagtelæg (hvilket er noget pjat – men bare så fint og hyggeligt at spise. Almindelige æg kan snildt bruges i stedet) og stegte kyllingebidder marineret i en honning-soya-blanding.

Mens dejen hvilede arrangerede Bean alle grøntsager og skar mozzarellaen.

Jeg elsker at bage vafler frem for pandekager, fordi dejen mere eller mindre passer sig selv – og dermed er der også tid til at koge vagtelæg og stege kylling mens vaflerne bages. Så er det bare om at få alting på bordet og bygge sin egen yndlingsvaffel.

17990675_10158511162670375_2165344179227009853_n

Vi har allerede nu talt om, hvad fyldet kunne være næste gang. Chorizo og spanske smage, indisk tandoori eller måske mexicansk. Orange græskarvafler, lilla rødbedevafler og røde tomatvafler. Mulighederne er nærmest uendelige. Inspiration til at få vaflerne på middagsbordet kommer i øvrigt fra søde Camilla, der altid er garant for mundvandsfremkaldende vaffel-idéer.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsfredag og nyt yndlingshårgrej