5 år om 4 uger

Ændrede planer og barsk læsning

Jeg havde tænkt mig at overskriften skulle være ‘It’s all good’ og handle om den hyggeligste weekend fyldt med rare planer og forårsherligt vejr; om strik og nørderi, en pimpet cowboyjakke og trafiklegepladsen, spontane middagsaftaler og biografer fyldt med hyggelige norske skovdyr.

Så kom jeg til at læse denne artikel, og den tog pusten fra mig i en sådan grad, at jeg har haft tårerne trillende ned ad kinderne i 20 minutter.

Det er så barsk og så ømt beskrevet på en og samme tid – og jeg kan slet ikke forestille mig, hvor hjerteknusende hårdt det må være at træffe et valg om at slutte et liv, endnu før det er begyndt. Og netop fordi jeg selv har været så taknemmelig for og elsket hvert eneste puf og spark indefra, så var dette sætningen, der satte mig helt ud af spillet:

»Jeg kan mærke Alma slå kolbøtter i min mave hele vejen op ad trappen.«

Jeg græder for den lille pige, der levede under sin mors hjerte i 23 uger, men som aldrig kom med hende hjem. For alle de børn, vi aldrig holdt i armene, men som altid bor i hjertet. For forældre, der har og som skal træffe et valg, ingen nogensinde burde stå overfor.

8 kommentarer

 • Chri

  Åhh, den artikel læste jeg her til aften, efter at have puttet mine to små. Uff, det var barsk læsning, men også vigtig og rørende. Jeg strøg ind og kyssede mine to sunde og raske børn. Hvor skal man være taknemmelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Enig. Helt enig. Bortset fra at jeg ikke strøg ind og kyssede mine. Ikke noget med at risikere at vække dem!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Puh, så kom jeg også til at græde. Min datter hedder Alma, og jeg er gravid i 12. uge. Det er enhver forældres mareridt at skulle stå med det valg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Åh, nej. Det er også hårdt med hormon-overload i kroppen – og ja. Det må være så rædselsfuldt at skulle træffe valget.

   Tillykke i øvrigt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vidste, at jeg ikke skulle have klikket ind på artiklen nu! Tårerne triller ned af mine kinder, og jeg har endda kun set billeder og læst billedteksten. Forleden havde jeg en snak med en kær veninde om alle de ting, gravide og fostre undersøges for i graviditetsperioden. Jeg forestiller mig, at det må være et af livets sværeste beslutninger at tage (hvad enten man vælger at afbryde graviditeten eller ej), og INGEN må nogensinde klandres for at vælge det ene eller det andet i så henseende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Den er så hård. På den ene side er det fint med de tjek, så man kan være forberedt (og have et medicinsk team klar, om nødvendigt) – men det er også nogle barske, barske valg at skulle træffe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Takk fordi du delte artikkelen. Vi mistet selv gutten vår i uke 21, for 6 uker siden. Han kunne ikke ha overlevd men valget om abort er like tungt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Åh, hvor er jeg ked af at høre at I mistede jeres lille dreng. Det må være den sværeste beslutning at træffe. Jeg ønsker jer alt det bedste <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 år om 4 uger