Hyggelig fredag. The Snuggle is real

Den smukkeste fotobog. Artifact Uprising

For nogle uger siden bestilte jeg en fotobog fra amerikanske Artifact Uprising, og jeg har ventet spændt på at få den i hænderne – og jeg har også lovet flere af jer en anmeldelse af proces og produkt.

dsc_0008

Det var en meget enkel proces at få sammensat bogen – der er mulighed for at uploade fra computerens billedbank, fra Facebook og fra Instagram direkte, så man ikke behøver at samle billeder et sted først. Det forenkler processen en hel del og er nemt at arbejde med.

Man kan være mere eller mindre holdt i hånden i opsætningsprocessen, men jeg valgte at få billederne placeret automatisk og så rykke rundt på dem og deres formater efter behov. Jeg har valgt et fuldt dustcover, men man kan også vælge et halvt og både en titel og undertitel – og så har jeg valgt en smuk grå lærredsindbinding til selve bogen, men der er mange flotte muligheder og det er en luksuriøs detalje. Derudover elsker jeg at de har enkle og inspirerende blogindlæg og tips og tricks til at få det bedste ud af bogen.

dsc_0010 dsc_0009

Det tog omkring en uge at få bogen fra USA til Danmark og jeg gav 28 dollars for fragten, hvilken ikke er billigt, men bestemt rimeligt. Man kan være heldig at slippe igennem tolden, men ellers kan der også komme toldomkostninger.

Inspired by the disappearing beauty of the tangible

Den er så smuk. Lækker indbinding og smukke, matte sider. Jeg har lavet en god håndfuld fotobøger efterhånden, men det her er uden sammenligning den lækreste af dem. Både overall men også i opsætningen. Jeg er vild med at der veksles mellem fuldside, 3/4 side (på den lange led), mindre billeder i forskellige firkantede former og størrelser og så mindre kvadrater. At der af og til er en blank side, der giver fuld fokus til billedet overfor. Jeg er naturligvis ikke objektiv omkring indholdet, men det er jo op til den enkelte hvad bogen skal indeholde. Børn. Rejser. Familie. Sko. Mad. Små glimt af virkeligheden og hverdagen. Natur.

dsc_0006

Jeg kan kun anbefale Artifact Uprising til at lave fotobøger. Min er hardback og selve bogen kostede omkring 600 DKK. Det er ikke galt, og jeg har før betalt tilsvarende. Ganske vist for lidt flere sider, men jeg er blevet bedre til at vælge ud og være selektiv omkring indholdet. Det betaler sig, for bogen her er markant mere interessant visuelt og indholdsmæssigt end den første jeg lavede. Practise makes perfect. Der er også mulighed for at lave coffee table books som er luksusproduktet, samt softcovers og – en rigtig sød ide til fx en bog til barnet eller til minder fra en miniferie – bøger i kvadratisk og Instagramvenligt format til bare 18 dollars.

10 kommentarer

 • Susanne

  Åh, endelig en dansker, der har erfaring med Artifact Uprising! Jeg har ledt efter dig;-) Og sikke et hyggeligt sted, du har herinde jeg tror lige, jeg vil kigge mig lidt omkring;-)

  Må jeg spørge, hvilken str. bog, du valgte og hvor mange sider, du har?

  Er de 600 kr. inkl. fragten?

  Kom du til at betale moms – eller var du heldig?

  Har du nogle erfaringer med til en evt. anden bestilling – format, antal sider, layout osv, så du kan hjælpe med?

  På forhånd mange tak, hvis du kan hjælpe – og så vil jeg kigge mig lidt omkring herinde;-)

  Gode hilsner

  Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hej Susanne – tak for din kommentar. Jeg skal gøre mit bedste for at svare på det hele 🙂

   Jeg har betalt moms stort set hver gang, men sådan er gamet jo. De 600 DKK har været inkl moms – og så har jeg sluppet for momsen hvis jeg har valgt billigere løsninger som fx softcover-bøgerne. Dem har jeg fx et par stykker af fra K’s og min miniferie i Dyreparken i Norge og en lille en med ‘året der gik’. Pigernes årsbøger er altid hardcover, og de er SÅ lækre. Og prisen (inkl moms!) værd, hvis du spørger mig.

   Jeg vil sige, at 50 sider i en fotobog er rigeligt. Det handler om at være en god editor og vælge lige præcis de aller-allerbedste fotos. Det er ikke en let øvelse. Men det betaler sig, for de rigtige billeder bliver ved med at være fantastiske at se på og mindes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej igen;-)

  Nu jeg har dig… Kender du til andre (hvis du har anbefalet), der har bestilt hos Artifact Uprising – er det din erfaring, at der er kommet moms på eller ej? På forhånd mange tak;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg ved at andre også har bestilt hos AU, men jeg ved ikke om de har betalt moms også. Som udgangspunkt tror jeg dog, at man skal regne med det. Jeg ved at AU håber på at kunne shippe fra EU på et tidspunkt, men det er ikke noget, der kan lade sig gøre på nuværende tidspunkt desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Mange tak for svar;-)

  Jeg har også været i dialog med AU med ønsket om at kunne printe og sende inden for EU, og mit indtryk er, at jo flere, der giver tager kontakt og giver udtryk for ønsket, jo mere arbejder de på sagen. De er jo netop kendt for at være ekstremt lydhør over for deres kunder. Så tag endelig fat i dem og bed alle AU-brugere, du kender, om at gøre det samme. Vi skal overbevise AU om, at de skal kunne sende fra EU;-)

  Hov, lige et par praktiske spørgmål…

  Jeg er enig med dig at styrken ved en fotobog ligger i en stærk udvælgelse;-) Når du skriver 50 sider, er det så 50 ‘ark’ på tryk på begge sider = 100 reelle sider, eller 25 ark = 50 sider?

  Hvilket format er du mest begejstret for (til fx. hardback årbøger)? Hvordan er kvaliteten af deres softcover bøger (rigtigt forstået at de stort set altid går fri af moms?)?

  Endnu en gang tak for hjælpen – super glad for, at jeg fandt sig og dine AU-erfaringer;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Når jeg skriver 50 sider, så er det den option, der hedder 50 pages 🙂 Jeg synes, formatet kommer an på indholdet. Altså, at du skal vælge det format, du falder for til det indhold, du ønsker. Til pigernes årsbøger har jeg valgt en ‘stående’ A4-løsning, der fungerer bedst for os og den type billeder, der skal i, men det kommer jo helt an på hvilke formater dine billeder er.

   Jeg synes softcover bøgerne er gode også. Naturligvis ikke så lækre som hardcover, men det gælder jo for alle bøger. Jeg har personligt kun oplevet at hardcover bøgerne er blevet fortoldet, men det er jo kun min erfaring. jeg kan ikke tale generelt eller give generelle råd omkring moms og told.

   Jeg er meget begejstret og efterhånden en trofast bruger af Artifact Uprisings produkter, men min anbefaling er at man selv finder frem til den rigtige løsning ift format og kvalitet i forhold til de billeder og det behov, man har 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Mange tak for svar, Stine;-)

  Et sidste spørgsmål – kan du huske (cirka) hvor lang tid, der plejer at gå fra du bestiller til du modtager hardback fotobøger?

  På forhånd tak😄

  Gode hilsner

  Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det var så lidt. Der plejer at gå omkring 14 dage i snit 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Tak for det.

  Kan du huske, hvilken type papir/forside, du har været (mest) glad for?

  Jeg ville bare lige lade dig vide, at funktionen med at jeg beder om at få en email, når der er er svar på indlægget ikke virker;-( Eller i hvert fald ikke hos mig… Tænkte, du gerne ville vide det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det sender jeg videre til vores teknikere 🙂

   Nej, jeg må blive dig svar skyldig med papirtype. Det kan jeg ikke huske. På forsiden på hardback har jeg valgt et cover der dækker hele bogen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyggelig fredag. The Snuggle is real