Livskriser for en halvandenårig

5 år om 4 uger

Lige om lidt bliver Bean 5 år. Om en måned, for at være helt præcis. D. 30. april 2012 besluttede hun sig for at det var hendes fødselsdag. En solskinsvarm og mild mandag morgen. Siden viste hun sig at være knap så mild af sind, men til gengæld både kløgtig, kærlig, tydelig i sine behov og skæg.

Hun glæder sig. Hun har længe sagt, at hun var ‘et halvt fire’, men nu fortæller hun gerne både os og fremmede, at hun lige om lidt er fem år.

På opfordring fra sin far har hun tegnet og skrevet en ønskeliste – men faktisk virker hun ikke specielt optaget af det med gaver (endnu. Det kommer måske om et par uger). Til gengæld har hun i flere måneder vidst hvilke kager, hun kunne tænke sig at fejre dagen med. Hun er i udpræget grad sin mors datter på det punkt.

Vi skal have kartoffelkage, som hun kastede sin kærlighed på efter et afsnit hvor Mette Blomsterberg fremstillede en. Jordbærkage. Måske også en lagkage.

Hun er ikke begyndt at tale om gæster endnu eller noget andet fødselsdagsrelateret. Jeg er ret vild med, hvor lidt det materielle fylder hos hende. Lige nu handler det allermest om at blive 5 og skulle ned i storegruppen i børnehaven. Det fylder ret meget at være en af de store. Jeg synes det er så fint, og det er herligt at følge med i hendes udvikling, men SÅ stor behøver hun altså heller ikke skynde sig at blive.

almost-5

Hun elsker gaver og hun kommer til at blive superglad for at skulle pakke ud og blive fejret – det er bare ikke det vigtigste. Hun ønsker sig brændende en Belle-kjole efter vi har set den nye Disney-film og den efterhånden gamle tegnefilm. Jeg lurer på kjolerne fra Wheats skønne Disney-kollektion – særligt den her. De er fine nok til at være udklædningskjoler og i bomuld og et snit, så de også sagtens kan bruges til hverdag. Hun har allerede Elsa-kjolen fra efteråret og den har i snit været på en gang om ugen det sidste halve år. En ny cykelhjelm er også på ønskelisten. Et armbånd i guld (?!). Kondisko ‘så jeg kan løbe rigtig hurtigt, mor! Ligesom dig’ Og så mangler hun decideret strømpebukser, leggings og sokker (i str 30!) til sommer. Hvis jeg skulle bestemme, så skulle det være knæsokker. Med hulmønster. Der er bare noget virkelig fint over børneben i knæsokker. Noa Noas udgave er ret fin.

4 kommentarer

 • Det er for sindssygt, at Bean snart bliver FEM år. Er glad for, at begge dine børn lige er en smule ældre end mine, så du kan tage alderskriserne først 🙂

  Her på matriklen har storebroren forlængst besluttet, at han gerne vil have en rumfødselsdags, og selv han pt. er mega vild med dinosaurer og ninja, holder han fast i rumtemaet. Vi er ret meget til temafester herhjemme 🙂

  Vedr. Beans ønske om et armbånd i guld kunne bangle up (https://www.gladerollinger.dk/bangle_up) måske være et fint alternativ, der også kunne passe hende længe…?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha, han er så skøn altså! Må lige tjekke det ud, det armbånd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Kan slet, slet ikke fatte at hun bliver fem! Synes virkeligt tiden er gået hurtigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livskriser for en halvandenårig