Stop madspild: Kartoffelsuppe med alt godt fra køleskabet
Nu hvor vinteren endelig er kommet, er det faktisk med lidt blandede følelser for mig. Jeg er SÅ klar til de første forårstegn – til lidt mere lys og luft og de første, grønne spirer. Men. Snedækkede overflader er nu også både pæne og hyggelige, og så kalder de på lun, mættende comfort food.
I går eftermiddags orkede jeg ikke at handle med pigerne på slæb, så det blev til en omgang ‘tøm køleskabet’. Det er også så bæredygtigt. Faktisk blev suppen virkelig vellykket. Lillesøster var i al fald mere end tilfreds og spiste omkring 4 portioner. Det var også både nemt og hurtigt, og sådan noget mad kan vi vel alle bruge inspiration til af og til.
Til en nem, hurtig og lækker omgang kartoffelsuppe skal du bruge:
Kartofler (mængden afhænger af hvor mange I er. Jeg brugte resterne af dem, vi havde. Ca 500 g)
Et lille løg
Et fed hvidløg
8 dl vand
Æblecidereddike (eller lignende)
Rapsolie (eller lignende)
Urtesalt og friskkværnet peber
Lidt parmaskinke
Lidt gorgonzola
Brød (vi hev et halvt op fra fryseren og tøede det op i ovnen samtidig med at parmaskinken blev bagt herligt sprød)
Hak løg og hvidløg og sauter i en gryde i lidt olie. Skræl kartofler og skær i skiver. Kom i gryden til løgene sammen med vandet.
Kog i 15-20 minutter eller indtil kartoflerne er møre.
I mellemtiden ristes parmaskinken på bagepapir i ovnen ved ca 170 grader til den er sprød. Tag ud og læg på køkkenrulle. (Vi tøede brødet op samtidig)
Når kartoflerne er møre blendes de til en cremet suppe. Smag til med eddike, olie, salt og peber.
Server rygende varm med lidt gorgonzola smuldret i og drys med sprøde stykker parmaskinke. Spis godt brød – til eller en salat/kogt korn eller lignende.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu