Vinterferie og andre illusioner

Leg og læring: Vandleg for store og små

[ANNONCE]

Jeg elsker legetøj, der udvikler og stimulerer børns fantasi. Som indbyder til rollelege og som indeholder læring. Herhjemme har vi nogle favoritter på det område. Legekøkken og legemad har været favoritter længe, ligesom bObles’ tumlemøbler til det grovmotoriske og balanceøvelser (og vanskelige junglestier med vande fyldt af farlige vandslanger, krokodiller og piratfisk). Lego der øver finmotorikken og indbyder til leg efter evner og udviklingstrin. Men en af min barndoms favoritter var Playmobil, og det glæder mig, at begge pigerne lader til at dele min entusiasme.

For et par uger siden blev Bean inviteret med i Den Blå Planet af Playmobil sammen med denne unge dame og hendes mor. Anledningen var Playmobils nye Akvarium-serie, og den er simpelthen så fin. Det er noget af det bedste Playmobil vi har (og der er efterhånden en del herhjemme, der er klikket hjem fra denne hjemmeside, der altid har gode priser. Og lige nu desuden 15% på det store akvarium)

16507263_10154450245341849_998730950_n

Photo credit: @plummum

Bean var så heldig at få akvariet med hjem, og vi har leget med det lige siden. Der er bare noget særligt ved vandleg, ikke? Og ja. Det kan godt være noget griseri, men vi har som regel et håndklæde under, så de værste ‘vandskader’ undgås.

Lillesøster smider alle – mennesker som dyr – i bassinet og fisker dem op igen, tørrer dem, og giver dem noget at spise inden de atter ryger i. Beans leg er naturligt nok noget mere kompleks. Jeg på min side er imponeret over alle de mange detaljer, der er i sættet, og der er grobund for mange snakke om havdyr. Vi har talt om søløver vs sæler, hvorfor blæksprutter gemmer sig i klippehuler og hvorfor koralrevsfisk er så flotte. Jeg kunne ikke modstå fristelsen til at købe akvariebutikken og den er virkelig også fin. Jeg elsker især detaljerne med de små ‘klappe-bassiner’. Både akvarium og butik indgår fint i legen med hele Beans zoologiske have, som efterhånden rummer en hel del dyr.

dsc_0012 dsc_0013 dsc_0015

3 kommentarer

 • Jeg elskede også playmobil, tror der står en flyttekasse fuld hos mine forældre. Tænker den skal sælges for udsigt til børn er minimal. Men jeg får helt lyst til at lege med det – og det nye når jeg ser dine indlæg om playmobil. ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Lige pt tror jeg også det er mig, der har mest lyst til at købe nyt og få en hel serie! Hvis du sælger, så er der helt sikkert nogle børn derude, der vil få mange, mange timers leg ud af det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det tror jeg også der er, har dog malet nogle figure (ville ikke have 2 ens så nogle fik farvet tøjet eller håret) men tænker jeg kan sælge det enten alt sammen eller løsvægt/små mikse poser efter tema til et loppemarked. .. men først skal det findes og vaskes….

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterferie og andre illusioner