At miste

Sol og vind – og en eftermiddag for to

‘Skal vi skynde os hjem og hente E?’, spurgte store K igår, da jeg hentede hende i børnehaven.

Ja – det skulle vi. Hente Lillesøster, altså. Normalt elsker Bean at komme med ned og hente, hilse på i dagplejen og få et kæmpe velkomst-kram af sin søster (og største fan!). Ikke i går. Da savnede hun alenetid med mig, bare os to sammen. Ikke fordi vi skulle lave noget specielt. Bare være hjemme.

Jeg forsøger at fordele sol og vind lige mellem pigerne. Det lykkes ikke altid, ikke mindst fordi de i kraft af deres forskellige aldre og udviklingstrin har forskellige behov. Vi forsøger. Det tæller også for noget. I søndags var jeg for eksempel en hel dag med Bean på Experimentarium (mere om det en anden gang!).

img_2577

Om torsdagen har jeg som regel tidligt fri, og selvom jeg egentlig havde håbet på lidt tid kun i mit eget selskab, så bliver det mor-og-Bean tid i stedet i et par timer indtil Lillesøster har sovet færdig og spist eftermiddagsmad i verdens bedste dagpleje. Som regel kræver det lidt overtalelse og en del smøleri at få tøjet på i børnehaven, så vi kan komme afsted. I dag kunne det ikke gå hurtigt nok. Og hvor har det været skønt at hjemmehygge med min store pige. En smoothie af lidt vel modne rester fra frugtskålen og tegnesager over hele spisebordet. Det var dét, hun havde lyst til. Brug for. Ikke mindst efter en uge, hvor hun i den grad har kørt selvstændigheds-show og opponeret mod ALT, jeg bad hende om eller gjorde.

Jeg tror, vi begge trængte til lidt tid sammen. Os to. Uden en sød, men opmærksomhedskrævende Lillesøster. Uden at skulle lave noget særligt. Bare ro og nærhed.

Nu er det tid til at få Lillesøster hjem og om et par timer kommer Jonas også.

Jeg er så glad for, at jeg har en datter, der i så høj grad er i kontakt med sine egne behov – og kan udtrykke dem. Og jeg elsker, at vi kan tilgodese dem langt hen ad vejen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At miste