Nytårsønsker

Mandag.

Januar lægger hårdt ud, synes jeg. Mandag d. 2. og 10 timer på job. En lang dag for pigerne i hver deres institution som opstart efter en lang ferie. En lang dag for Jonas herhjemme med to trætte piger.

Jeg nåede hjem lidt i syv. Lige i tide til at træde ind ad døren til to grædende børn og at smide frakken og finde mælkebaren frem for at få Lillesøster til at falde til ro. Falde i søvn. I tide til samtidig at række op i køjesengen og nusse Beans hånd, mens hun også overgav sig til søvnen. I tide til at Jonas kunne få et øjebliks ro efter at have haft gråd, brok og overtrætte, overstimulerede børn hele eftermiddagen.

I tide til at have kulsort samvittighed. Jeg ved, det er priviligeret. Mine – vores – piger bliver sjældent hentet senere end 15.30. Ofte tidligere end det. Selvfølgelig tager de ikke skade af de få lange dage, de får. Det ændrer bare ikke ved, at jeg ved helt ind i min inderste kerne, at de lange dage, uagtet at de er få, er så langt fra at være pigernes behov, som det næsten kan blive.

ke-33-kopi

^^Photo credit: Frederikke Brostrup

I morgen bliver bedre. I morgen er det ikke mandag. I morgen er tiden på arbejde kortere. Tiden med børnene længere. Tiden til det, der betyder allermest, bedre. I morgen.

4 kommentarer

 • Johanne Emilie

  Jeg kan virklig godt forestille mig at det må gøre ondt i moderhjertet (har endnu ikke børn, så kan kun forestille mig det 🙂 ) Men samtidig kan jeg ikke lade være med også at tænke at det må være drønhamrende hårdt at banke sig selv i hovedet og have dårlig samvittighed. Min far arbejdede rigtig meget da jeg var barn og min mor havde alene det største ansvar på hjemmefronten – hvilket betød at jeg mange gange har været det sidste barn til at blive hentet i børnehaven. Det samme har min bror. Men det er absolut ikke noget jeg kan huske som værende specielt traumatisk (der var ekstra opmærksomhed fra pædagogerne og man fik en tvebak, haha) og jeg havde noget nær den bedste barndom man kan forestille sig og er mega tæt med mine forældre.

  Det blev en længere smøre, men mit hjerte kan altså godt nogle gange gøre lidt ondt for de fantastiske forældre der gør et knaldgodt job, men samtidig banker dem selv oveni hovedet for ikke at gøre det godt nok. Og jeg tror i hvert fald at du gør det brand godt med dine piger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne Emilie

  Kan godt forestille mig at det må gøre ondt i i moderhjertet (har endnu ikke børn, så må nøjes med at forestille mig det) Men samtidig tænker jeg også at det må være drøn hårdt at have dårlig samvittighed og banke sig selv i hovedet som forældre. Da jeg var barn arbejde min far rigtig meget, og min mor havde alene det største ansvar på hjemmefronten. Det betød at jeg mange gange var den sidste til at blive hente i børnehaven, det samme var min bror. Men det er ikke noget der på nogen måde influerer min oplevelse af min barndom, som var noget nær den absolut bedste man kan forestille sig. Jeg var det gladeste, tryggeste barn med helt fantastiske forældre. (desuden var der masser af opmærksomhed fra pædagoerne når man var den sidste og man fik en tvebak, haha)

  Det blev en længere smøre, men det gør altså altid lidt ondt i mit hjerte når forældre der gør en knaldgodt arbejde med deres børn har dårlig samvittighed over ikke at gøre det godt nok. Og jeg er ikke i tvivl om at du gør det brand godt med dine piger, og at de ikke få en mindre fantastisk barndom af at være længe i institution en gang imellem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne Emilie

   Haha, nå jeg fik kommenteret to gange, troede den første blev slettet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   – og tak for den fine kommentar. Oh, du har jo helt ret. Så længe, der er kærlighed, så går det nok – men kender du det? Fornemmelsen af at man ved, man kan gøre det bedre, selvom omstændighederne ikke altid tillader det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsønsker