Små bidder af lykke

Hold øje med: Humdakin

På modeugen i sommer faldt jeg over det helt nye brand Humdakin og blev fanget af de lækre produkter, tankerne bag og ikke mindst ophavskvindens passion, der brændte så tydeligt igennem. Jeg kan ikke andet end applaudere mennesker, der i den grad går efter at bringe en idé og et koncept og et hjertebarn til live og kaste sig ud i iværksætteri og selvstændighed.

Camilla Schram, der står bag Humdakin, brænder for bæredygtige, miljøvenlige og langtidsholdbare produkter, og jeg blev med det samme fanget af især de strikkede karklude. Jeg bryder mig virkelig ikke om de karklude og rengøringsklude, de fleste af os (inklusive mig selv) har liggende. De er ikke særligt pæne og bevares – de er såmænd praktiske nok, men de er egentlig ikke lavet til at blive brugt mere end en gang. Det er et helt vanvittigt spild og det bliver ikke meget bedre, hvis man vasker dem og dermed leder mikroplast ud i vores miljø.

image-3-3836

Jeg er flere gange gået igang med at strikke karklude, ligesom min mormor gjorde, men jeg er aldrig kommet ret langt i projektet, før jeg har lagt det til side og kastet mig over noget mere spændende. Jeg har endeligt erkendt, at jeg ikke kommer i mål med en uges forbrug af hjemmestrikkede karklude nogensinde, og derfor har jeg både Humdakins 7-pak af viskestykker og strikkede karklude på min mentale shoppingseddel, så snart de kommer i handlen d. 30.11.

Camilla har (med egne ord!) tyvstjålet design af både karklude og viskestykker fra sin bedstemors køkken – funktionelle produkter, der blev brugt i årtier uden at blive slidt op. Det giver mening for mig. Og når de ovenikøbet er så pæne som Humdakins og produceret på så fin en måde, så vil jeg hellere end gerne støtte op.

image-4-3839En 7-pak med karklude kommer til at koste 349 kr – og med tanke på, hvad jeg selv ville betale for kvalitetsgarn og dertil arbejdstid, så synes jeg det er en mere end fair pris. Viskestykkerne i en 7-pak kommer til at koste 399 kr, men begge dele kan også fås i 3-pak. Se udvalget af fine tekstiler HER

Udover tektiler, så fremstiller Humdakin også rengøringsmidler og andre husholdningsprodukter med en økologisk og bæredygtig profil – og de er både pæne, drøje i brug og gennemtestede. Hermed en anbefaling givet videre og et tip om at holde øje med lækre, bæredygtige, praktiske og helt igennem ordentlige produkter til hjemmet. Jeg pønser for eksempel på at afprøve deres Babyroom Cleaner (også til resten af hjemmet)

image-baby-3837

Alle billeder er lånt fra Humdakin

2 kommentarer

  • Alexandra

    Et lille fif til nogle lidt billigere karklude uden mikroplast, er dem man kan få i Søstrene Grene. De koster vist 8-9 kr. stykket og passer lidt bedre til en studerendes budget, og så kan man få dem i fine pastel farver. Men disse er vældigt fine!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Ja, er de ikke? Er Søstrene Grenes også strikkede? Eller er det ‘plastik’typer også? For der er bare et eller andet ved de strikkede, der tiltaler mig enormt meget og som rummer en ordentlighed og nostalgi fra mit barndomshjem og mine bedstemødres køkkener.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små bidder af lykke