Tapre børn og ubrugelige mænd

Ravneforældre

Jonas og jeg har brugt dagen i dag på at spise en ret fabelagtig frokost på en Michelin-restaurant her i efterårsferieland. Imens har vi sendt det halsbetændelses-ramte ældstebarn til provinsen og yngstebarnet i dagpleje. Jo, jo. Sådan nogle forældre er vi.

3-2-1 lynchstemning!

1: MAN HOLDER DA IKKE FERIE UDEN SINE BØRN! Som udgangspunkt: Nej. Det gør man ikke. Det gør vi heller ikke. Jonas har undervisningsfri i hele denne uge men har en kæmpe bunke stile og forberedelse og arbejdsopgaver i øvrigt at tage sig af. Jeg har taget fri onsdag, torsdag og fredag. Pigerne har også holdt fri siden onsdag – naturligvis. (Og heldigvis for det – for ellers havde det jo bare heddet ‘barn syg’ og puslespilslægning og arbejde og logistik) 

2: MAN SENDER IKKE SYGE BØRN UD AF HUSET! Igen. Som udgangspunkt: Nej. Det gør man ikke. Det gør vi heller ikke. Men mini-ferien hos bedsteforældrene har været planlagt længe, og både lægen, mine forældre og – vigtigst af alt – Bean, syntes af sådan en ferie var en smaddergod idé. Selvom der skal tages lidt medicin undervejs. Ro og forkælelse hos mennesker, hun elsker og er helt og aldeles tryg ved. Mennesker, som absolut har erfaring med at passe og pleje syge børn og som ikke er nervøse for det. Bean er lidt mat og hoster, men hun er derudover glad og ved godt mod. Har fin appetit og er frisk. Da jeg var barn, blev jeg af og til passet af min farmor, når jeg var syg. Det var fantastisk! Trygt, kærligt og med tid og overskud. Mine forældre kunne med ro i maven tage på arbejde, mens jeg var i gode hænder hos et menneske, jeg elskede og som elskede mig. Og der er naturligvis forskel på at være sløj og at være rigtig dårlig.

Status er derfor, at Bean hygger sig i provinsen, og Lillesøster har haft en kort dag i dagplejen (hvor hun i øvrigt ikke havde tid til at sige farvel, da hun blev afleveret halv ti, fordi hun havde alt for travlt med at finde bøger og læse med yndlingspædagogen). I mellemtiden har Jonas og jeg fået klaret hængepartier – arbejdet lidt, blogget, svaret på mails. Og som kirsebærret øverst i sunday’en plejet vores forhold på den måde, som vi var rigtig gode til engang. Læs: før vi fik børn. Nemlig med rigtig god mad.

relae-ootd

Man skal ikke underkende værdien af at sætte tid og ressourcer af til tosomheden. Især ikke når planen er, at vi skal blive gamle sammen og vedblive med at være en familieentitet resten af livet. Der har ikke været mange muligheder for dates siden Lillesøsters fødsel. Dels fordi pasning af to børn er noget mere omfattende at bede om og at arrangere end pasning af et barn. Dels fordi Lillesøster stadig ammer. Og især fordi hun vågner flere gange i løbet af en aften og vil have sin mo-ar. Det dur ikke at byde hverken hende eller en babysitter. Så. Når muligheden byder sig, må man af og til tage den.

Det gjorde vi i dag. Og ved I hvad? Det føltes faktisk rigtig godt!

12 kommentarer

 • “Velplejede” forældre, er gode forældre, så ingen lynchning herfra, tværtimod 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  I hear you! Uden folk i umiddelbar nærhed, som kan hjælpe med pasning, har vi to gange på 3 år taget en halv fridag fra job og er taget ud at spise rigtig dejlig frokost.
  Vi var afklarede med vores pasnings muligheder (eller netop mangel på samme) inden vi valgte at få børn, men det betyder jo ikke at man aldrig mere skal på date, vel? Så i de to tilfælde, har vuggestuen fået lov at agere babysitter. Og så tænker jeg at en “rigtig” babysitter måske kan implementeres fra tid til anden, når vores børn er blevet lidt ældre 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Vores datter begyndte i vuggestue for en måned siden. Vi har fået hende passer en gang i det år hun har levet, så i går da vi begge havde fri, sendte vi hende i vuggestue, spiste morgenmad i sengen, stod op kl 11, gik en dejlig lang tur – hånd i hånd, ikke med klapvogn – og spiste frokost, inden vi hentede den lille kl 14, da hun vågnede. Det var FANTASTISK, og vi gør det igen, hvis muligheden nyder sig (uden dårlig samvittighed!).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Vores datter begyndte i vuggestue for en måned siden. Vi har fået hende passer en gang i det år hun har levet, så i går da vi begge havde fri, sendte vi hende i vuggestue, spiste morgenmad i sengen, stod op kl 11, gik en dejlig lang tur – hånd i hånd, ikke med klapvogn – og spiste frokost, inden vi hentede den lille kl 14, da hun vågnede. Det var FANTASTISK, og vi gør det igen, hvis muligheden byder sig (uden dårlig samvittighed!).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det lyder også som en virkelig god måde at gøre det på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Fed holdning! Vi venter tvillinger til januar og min største frygt er vitterligt hvordan skal det gå med vores forhold, når man står midt i syge børn, to jobs og logistiske udfordringer. Så TAK for at give ro i maven og en tro på at selvfølgelig kan bedsteforældre sagtens passe syge børn engang imellem og frokostdate kan være præcis ligeså godt som en aftendate 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er en kæmpe omvæltning – og jeg synes godt man må lade alle idealer om ‘rigtige’ dates sejle det første gode stykke tid, til man føler at man er faldet på plads i forældrerollen. En gåtur med barnevogn – hånd i hånd – eller en sjælden middag mens børnene sover i stuen ved siden af tæller også i min bog. Når de så er større, så kan man med god samvittighed overdrage dem til bedster eller andre de og I kender godt – og bruge et par timer på rendyrket tosomhed. (Tillykke, forresten!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Genialt – det kan man da sagtens.
  Har aldrig forstået at bedsteforældre ikke kan passe når barnet er syg.. De har jo trods alt passet os (altså deres egne unger), da vi var små. Desuden ved vi vel alle at de fleste bedsteforældre er både sødere og rarere end de var mod os, for de skal ikke stå for opdragelsen.
  Og som jeg husker det, så var mine forældre ret så gode da jeg var syg.

  Nå men til noget andet, dine ben.. er det tattoo? Strømper eller hvad sker der? Det ser flot ud og jeg gad godt vide mere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det kan de nemlig – og de er ret gode til det. Der er dog grænser for, hvor sygt barnet kan være, synes jeg. Sådan har jeg det i al fald med mine børn. Både for deres og mine forældres skyld!

   Det er strømper 😉 Wolford. De kommer ikke så tit på, men jeg er også ret vild med dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Jeg blev altid passet af min mormor, når jeg var syg som børn, og for det meste hjemme ved hende, for det var nemmere for hende og sjovere for mig. Selvfølgelig kommer det lidt an på, hvor syge børnene er, som du er inde på, men jeg har aldrig tænkt at ‘man’ ikke sender syge børn ud af huset. Det er ret sjovt at der er visse ting man bare tager for givet, fordi der var sådan i ens egen barndom.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tapre børn og ubrugelige mænd