TO ÅR, MULLE! (noget om amning og menstruation)

Hvad børn siger

‘Mor. Jeg kommer til at blive sur og gal på dig i weekenden.’, sagde Bean nøgternt i går aftes.

Jeg ransagede min hjerne efter forklaringer på, hvad jeg mon kunne have gjort, der udløste den fire-åriges vrede. Sådan flere dage frem i tid.

‘Ja, fordi far er væk og jeg savner ham’, fortsatte hun.

Så faldt 10-øren. Da Jonas var i London for et par uger siden, var Bean simpelthen så strid ved mig. Hun var sur og tvær og havde et spidst, uforsonligt toneleje uanset situation, tidspunkt og stemning. Jeg nåede at blive rigtig irriteret over det indeni, indtil vi fik talt os frem til, hvordan det mon kunne være, at hun var så gal på mig. Hun savnede sin far, og var ked af at han var ude og rejse – men kunne jo af gode grunde ikke få afløb for sine følelser over for ham, det egentlig handlede om. Derfor var jeg blevet skydeskiven, og hun vidste faktisk godt selv, at det ikke var helt fair.

Nu skal han på herreweekend. Og mit lille, empatiske, indsigtsfulde barn huskede på, hvordan hun havde det sidst, far var væk.

skaermbillede-2016-10-14-kl-2-24-43-pm

Af og til glemmer jeg, at hun kun er knap 4,5. Ikke mindst, når hun udviser sådan en selvindsigt og selverkendelse. Men hun er jo stadig kun et lille barn, og jeg er klar med ekstra kram og den slags overskud, som findes frem fra uanede gemmer i særlige situationer, når vi går ind til en solo-weekend.

… og nej. Vi skal ikke ud i kulturnatten, mine piger og jeg. Vi skal se MiniMGP og holde øje med, om Beans rulling er på skærmen. Vi skal spise fredagsslik, have let og hurtig aftensmad – og så krydser jeg fingre for en rolig aften til at strikke videre på det par varme sokker, jeg er i gang med til mig selv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TO ÅR, MULLE! (noget om amning og menstruation)