#tgif

Begyndelsen til enden?

Lillesøster er stadig snottet. Og igang med et få en – måske to – tænder. Det betyder, at hun er øm i munden og stoppet i næsen på samme tid, hvilket gør det så besværligt og irriterende for hende at amme, at hun hellere undværer. Faktisk er hun i de sidste dage blevet rasende, hvis jeg har formastet mig til at tilbyde det sædvanlige mælkefix, når hun vågner om natten. Om dagen har hun heller ikke været synderligt interesseret – i al fald ikke i andet end en hurtig hyggetår.

11831660_10153038251596009_6225407678488565052_n

‘Mam-mam?‘ lyder det spørgende, inden hun lynkravler hen mod mig og forsøger at løfte op i trøjen, men det er mest på skrømt. I al fald er der ved at ske et skifte i hendes tilgang til amningen (selvom hun stadig ser ‘all-inclusive-buffet’, hvis hun får et glimt af mig på vej ud af badet!). Og det er fint. Det er jo sådan, det skal være. Det er sådan, jeg hele tiden havde tænkt mig forløbet. At Lillesøster selv trapper ned og stopper, når hun er klar. Det er måske ved at være nu. Noget tyder i al fald på det.

Efter snart 15 måneder, glæder jeg mig efterhånden til at vinke farvel til nat-amningen (og endnu mere til hun sover bare nogenlunde igennem!), så vi kan være to voksne om at dele opvågningerne. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke kommer til at savne at amme. For mig er der noget særligt fint forbundet med den nærhed, som jeg har oplevet med mine piger.

… og jeg havde alligevel ikke regnet med, at det var en gedigen omgang forkølelse, der skulle blive begyndelsen på enden.

4 kommentarer

  • Kirsten

    Åh ❤️ Forstår så godt det med savnet. Har en datter på næsten 6 måneder, som er begyndt at få lidt smagsprøver på rigtig mad. Og jeg synes allerede, at det er helt vemodigt at tænke på, at vi er færdige med fuldamning. Jeg hååååber, at hun vil blive ved med at ville ammes LÆNGE endnu, for det er bare det dejligste i hele verden (når det fungerer for både mor og barn selvfølgelig)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Det er også altid en milepæl. Man begynder så småt at blive mindre uundværlig og symbiosen brydes så småt. Men mon ikke, der er masser af ammestunder tilbage for jer? Det tror jeg.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chri

    Åh, jeg håber også sådan, at få etableret en god amning med spritnye 36 timer gamle lillebror. Med storesøster lykkedes det ikke, men vi arbejder målrettet på at få det til at lykkedes denne gang.

    God søndag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Ih! Så stort tillykke med nye lillebror. Jeg krydser sådan fingre for jer og et godt ammeforløb. Tag evt fat i din sundhedsplejerske og hør hende om en decideret ammerådgiver. Det er der nogle SSP’er der har egentlig uddannelse i.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#tgif