Sløje børn, bløde bukser og en rabatkode til jer <3

It takes a village…

Syge børn og arbejdsliv er to ting, der med udgangspunkt i den danske model med den evigt utilstrækkelige ‘barns første sygedag’, er relativt vanskeligt forenelige.

Som regel kan vi få det til at gå op herhjemme, og vi er desuden velsignet med børn, der relativt sjældent er syge. Men alt er som bekendt relativt, og i dag kunne vi simpelthen ikke få kabalen til at gå op.

Jeg har i forvejen jongleret mine arbejdstimer kreativt i denne uge, for at få græsenketilværelse og børneliv til at hænge sammen, og Jonas måtte tage hjem fra arbejde i går formiddags for at hente en voldsomt snottet Lillesøster i dagplejen. Hendes snue havde tidoblet i heftighed siden morgenen, og selvom hun hverken har feber eller er ramt på appetiten, så duer det jo ikke med et barn, der skal have skiftet tøj og savlesmæk hver time, fordi hun ikke kan trække vejret gennem næsen. Desuden er hun igang med (endnu) et tandfrembrud, hvilket heller ikke just hjælper på savlmængden.

Om et par måneder har vi en pensioneret mormor, men det hjælper jo ikke meget nu og her – og vi ville ikke ringe til farmor og få hende til at overveje at rejse tværs over landet for en halv dags børnepasning.

Så er der min søster. Som er den mest fantastiske moster i hele verden. Hun byttede en planlagt hjemmearbejdsdag med en flexfridag uden betænkning og kom forbi i morges for at passe mit sløje (men glade og virkeligt nuttede) barn. Og så kunne jeg ellers aflevere børnehavebarnet og tage på arbejde, mens der blev læst bøger, krammet og hygget herhjemme. Det viste sig heldigvis at være en overkommelig og brokfri sygepasning, for Lillesøster faldt spontant i søvn midt i en leg og sov en lang formiddagslur.

Jeg er uendeligt taknemmelige for hjælpen, og især fordi jeg næsten ikke behøver at spørge om hjælp, når vi har brug for det. Fordi hun gerne vil – og fordi hun altid vil mine piger. De kunne ikke have en bedre moster. Så heldig har man lov at være.

11220712_10153038252326009_1398228263505555322_o kopi

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sløje børn, bløde bukser og en rabatkode til jer <3