VIND: Olívy. Verdens bedste pusle-trick.

Materiel kærlighed

Kærlighed handler om menneskelige relationer. For mig er kærlighed i særlig grad det, jeg føler for mine børn. Som udgangspunkt. Af og til retter kærligheden sig nemlig også mod materielle genstande. I al fald for mit vedkommende.

For godt et år siden – kort tid efter Lillesøsters fødsel – købte jeg en halskæde til mig selv. En enkel, forgyldt sølvkæde med to vedhæng. Den har siddet om min hals stort set hver eneste dag siden. Jeg elsker den halskæde. Virkelig.

Kæden er fra Jane Kønigs ‘Love Tag’-kollektion. De to vedhæng er forbogstaverne i pigernes navne. Det er hverken originalt eller unikt for andre end mig selv.

 photo DSC_0589_zpsod3xwctb.jpg

Mine to døtre vil for altid bo i mit hjerte – det føles ofte som om de er en del af mit fysiske væsen. De er i udpræget grad med mig i tankerne hver time og hver dag. Det er usynligt for andre end mig selv. Kæden er et symbol på kærligheden. Et fysisk, håndgribeligt tegn og påmindelse om de to små mennesker, der er en del af mig og hvis liv jeg vogter.

Hver gang jeg ser kæden eller rører ved den i løbet af dagen, er det et bindeled til de to, jeg elsker allerhøjest.

Jeg har både smykker, sko og møbler, der i kroner og ører er mere værdifulde end den halskæde. Men intet jeg ejer kommer i nærheden af dens følelsesmæssige værdi. Ikke min farmors ring. Ikke den tøjbamse, som har fulgt mig siden jeg var en uge gammel. Ikke engang de Tiffany-perleøreringe, Jonas købte til mig i New York på min 30 års fødselsdag.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker smukke ting. Æstetik er vigtigt for mig. Men det er i bindeleddet mellem genstanden og følelsen, at det særlige ved netop denne halskæde opstår. Hvis jeg skulle miste den, kan jeg bestille en ny, men jeg er langt fra sikker på, at det ville være det samme. Denne kæde er den originale for mig. Det er den, Bean har kigget på og genkendt bogstavernes former – og forbindelsen mellem bogstav og barn – og det er den, Lillesøster griber fat i ved hver amning og knuger i sine buttede hænder.

Det unikke er i relationen. Det er nok i virkeligheden kærlighedens væsen.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

3 kommentarer

 • Stine

  Jeg var lige ved at købe en magen til for nogle måneder siden of overvejer det stadig. Men kunne ikke helt beslutte mig dels for farven og så hvad der skulle stå. Der skulle være et K for min datter Klara. Men om det skulle være alene, om der skulle være et hjerte med eller måske en baby fod eller tredje mulighed om det skulle være et J for jonas (min kæreste ) vidste jeg ikke.

  Og Hmm. Nu fik du plantet den ide i mig igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   I øvrigt så.mener min kæreste af vores barn nr 2 skal hedde Erik /Erika (opkaldt efter tre oldefædre). Er godt nok ikke gravid, men det er da lige dør jeg havde kunnet bruge din halskæde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha – hvor er det altså syret at vi mere eller mindre hedder det samme. Nåmen, jeg kan kun anbefale at få købt den kæde. Du kan altid tilkøbe et ekstra bogstav-charm, når og hvis en Erik(a) kommer til. Jeg er vild med min guld-version, men den er også farligt pæn i sølv, hvis det mere er dit look. Jeg overvejer at tilføje et J til min kæde, men indtil videre er jeg fint tilfreds med de to bedste forbogstaver, jeg kender.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND: Olívy. Verdens bedste pusle-trick.