Opfølgning - resultatet af 3 måneders brug af Imedeen

DIY: LEGO-sæt med dit barns yndlingstema

God fredag derude (og derhjemme i det danske!) Et kort pip fra det græske øhav med et nemt og enkelt DIY-tip. Hvis dine børn kan bruge lige så længe på at lege med LEGO-klodser som mine, så er jeg næsten sikker på, at I også vil elske konceptet med denne lille legekuffert.

Jeg så en version med ‘almindeligt’ LEGO på Pinterest, og om aftenen, dagen før vi skulle afsted, lavede jeg min egen udgave med Duplo-klodser. Det er såre simpelt og jeg kan rigtig godt lide, at man kan skifte indholdet af kassen ud i takt med at yndlings-temaerne skifter. Jeg vaklede mellem et prinsesse-tema og dyrene i skoven, men endte med det sidste. En anden gang bliver det lyserøde og lilla klodser, lysekroner og søjler – eller polititema, pirater, isbutik eller noget helt andet.

Til de lidt større børn er det oplagt at lave en version med de originale klodser. Så kan der også være mange flere. Alternativt kan du vælge en større kuffert at bygge i. Jeg synes, det er supersmart at alle klodser er samlet et sted, og kufferten kan også let tages med på udflugter. Det er god underholdning på tavernaerne, indtil maden kommer og igen indtil vi voksne er færdige med at spise.

 photo DSC_0643_zpsycdpajcf.jpg
 photo DSC_0647_zpsy5pg5o8f.jpg
 photo DSC_0644_zps6qmhy66c.jpg
 photo DSC_0645_zpstzfrk4mr.jpg
 photo DSC_0649_zpsbqlkmzuy.jpg

DIY LEGO-LEGEKUFFERT:
LEGO – plader og klodser
En kuffert efter eget valg og størrelse (Søstrene Grene har altid et bredt udvalg)
En limpistol
Eventuelt tynd filt eller bare noget pænt papir

Start med at klippe filt eller papir så det passer ind i kufferten. Hvis det er filt, kan du med fordel ‘fore’ hele kufferten, så klodserne ikke skramler for meget rundt. Det er ikke det store problem, hvis du bruger Duplo-klodser, for de er så store at de ikke rutscher særligt meget rundt. Jeg valgte bare noget fint papir som underlag på ‘samlepladen’ i kuffertens låg.

Lim nu LEGO-pladerne fast i kufferten. En i låget, som man kan bygge på, og en anden på tværs af kufferten, som fungerer som ‘holder’ når kufferten er lukket. Husk der skal være plads til at barnefingre kan få klodser i og ud af kufferten. OBS: Du skal lime ‘holderen’ på lidt inde i kufferten, så låget kan lukkes.

Mens limen hærder, vælger du klodser og tema. Husk både almindelige byggeklodser og nogle tema-klodser/mennesker eller andet.

Pak klodserne ned, luk kufferten – og overrask dit barn med et personlige LEGO-sæt, når I kommer frem til feriemålet.

Både Bean og Lillesøster har leget med kufferten hele ugen på hver deres måde. Bean laver historier og teater og bygger forskellige scenarier. Lillesøster forsøger mestendels at æde klodserne – eller slå dem mod hinanden for at lave lyde. Men hun har også luret at klodserne kan puttes ned i kufferten. Det gik der omtrent 35 minutter med forleden.

Psst! Husk at deltage i min konkurrence om Olívy lige HER

2 kommentarer

  • Inie Færk

    Er ikke sikker på at jeg helt forstår det med plade nr 2 på tværs? Kan du mon indsætte et ekstra billede af placeringen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opfølgning - resultatet af 3 måneders brug af Imedeen