Lykken er... den første sommerweekend

Kødfrie dage og nemme falafler

[ ANNONCE ]

Vi er en familie af kødædere hjemme hos os. Virkelig. Især pigerne er svært begejstrede for kød i nærmest alle afskygninger. Det er ikke fordi vi ikke giver dem muligheden for at vælge grønt eller kulhydrater også. De elsker bare kød.

Kød er imidlertid ikke det, der bør fylde mest på menuen. Hverken hvis vi tænker i et personligt sundhedsperspektiv, eller hvis vi løfter blikket og kigger på hele planeten. Kødproduktion forurener, og i virkeligheden ville vores planet og os selv have godt af at skære ned på kødet sådan helt generelt. Vi er begyndt at indføre kødfrie dage. En eller to i løbet af en uge. Selv min grundskeptiske vestjyde synes det er en god idé.

Vi er ikke vegetarer. Det har vi heller ingen planer om at blive. Men vi vil gerne lære pigerne, at god mad og et fuldt, velbalanceret måltid ikke handler om kød. Det handler om velsmag. Om mæthed. Om nydelse. Det kan opnås på mange, mange flere måder end ved at gå i køledisken eller til slagteren. Det findes hos grønthandleren, for eksempel.

al fez

Forleden kastede vi os over hjemmelavede falafler. På den nemme måde i form af Al Fez-falafelblanding, som bare skal røres op i vand, hvile et par minutter og derefter let kan formes til små, runde kikærteboller og steges i olie på panden. Mums, de blev gode – ikke mindst som tilbehør til en mild perlecouscous-salat med mandler, dougnutferskner, søde, soltørrede tomater og friske peberfrugter. Den hede, krydrede harissa, fårefetaen og grønthandlerens bedste olivenmiks var i skåle ved siden af, så man selv kunne tilføre smage efter lyst.

Vi plejer at købe Nutanas falafler fra frysedisken, men Al Fez var så let at have med at gøre, at vi vælger den en anden gang også. Det er bare lidt lækrere med en helt frisklavet udgave.

IMG_0015

Det hele bliver også lidt bedre af smuk servering, og jeg ville elske at have anrettet hele herligheden i et stort, marokkansk lerfad, som det var planen. Desværre var PostDanmark af en anden holdning og tilsyneladende større fans af potteskår, så vi fandt i stedet det græske lertøj frem som jeg købte på en lille ø for knap 10 år siden – og lyserøde tallerkener fra Tiger. Bare fordi.

Har I også kødfrie dage? Eller planer om at skære ned på kødforbruget generelt?

 

For en god ordens skyld: vi har modtaget Falafelblanding, Perlecouscous og Harissa som pr-gave. Ord og holdninger er mine egne. Som altid.

 

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Sabrina

  Det ser rigtig dejligt ud. Vi plejer også at købe falafler fra Nutana. Hvor kan man mon købe den blanding i har prøvet?
  Her forsøger vi os også med 2 ugentlige dage uden kød.
  Mvh. Sabrina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så vidt jeg ved, har både Meny og COOP dem i sortimentet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykken er... den første sommerweekend