Gode mænd og andre vinder-typer

Har du kastet med din baby i dag?

Det har jeg. Jeg tror faktisk, Lillesøster er blevet kastet lidt rundt hver dag, siden hun kunne holde sit hoved selv.

Altså. Vi griber hende igen, ikke?

Og hun elsker det. Hun hviner af fryd og klukler, når det suser i maven. Når hun er i frit fald, hænger med hovedet nedad eller bliver snurret, drejet og hvirvlet omkring. Langt, langt de fleste babyer er helt pjattede med den slags vilde tumlelege, hvor deres balancesans bliver stimuleret. Tumleriet og stimuleringen af vestibulærsansen er noget, vi bør holde ved lige hele livet, men de fleste af os (mig selv inkluderet) er alt for dårlige til at få hovedet nedad og snurre rundt.

 photo DSC_0303_zpss9gzvzdy.jpg
 photo DSC_0311_zps7yo4emuz.jpg
 photo DSC_0319_zpsmbmfd8fh.jpg
 photo DSC_0323_zpsvnvba7et.jpg

Forleden var Lillesøster og jeg inviteret i biografen. Det lyder måske ikke som noget, der hænger sammen med motorik og tumleri, men anledningen var et ‘barsels break’. bObles, LEGO og Nordisk Film er gået sammen om at afholde disse breaks. Billetprisen giver en (ret fed) goodiebag og en times viden – teoretisk og praktisk – om hvorfor det er så vigtigt at tumle og lege og kaste med sin baby. Motoriske færdigheder er ekstremt vigtige for udviklingen – både intellektuelt og socialt – så hvis du ikke allerede kaster med baby kan du altså godt se at komme igang. Lillesøster og jeg havde en fest med at hilse på alle de andre babyer – og der er altså noget helt igennem skønt ved at kigge udover en hel biografsal og se 75 tykke babyben og -numser stikke i vejret <3

Kig forbi Facebook (facebook.com/ostfronten) – der ligger nemlig en video med Lillesøster og (en træt og uglet) mor, der fortæller om oplevelsen.

Hold øje med din lokale biograf efter næste omgang barselsbreak – eller kig her og se, hvornår der er Tumletid tæt på dig. Det er altid rart med lidt ekstra input til at lege med baby, og de er virkelig gode til det hos bObles.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode mænd og andre vinder-typer