Lopper, links og lange dage

Anbefaling: Udflugt med børn til Fregatten Jylland

Der er masser af spændende ting at tage sig til i Ebeltoft og på Mols, hvis man har lyst og overskud til andet og mere end at flade den i et sommerhus. På vejen hjem passede det så smukt at Lillesøster og Jonas kunne sove en middagslur, mens Bean og jeg nød lidt alenetid og gik på opdagelse på Fregatten Jylland.

Det kan varmt anbefales. Udover at selve skibet er imponerende, så var der en fin udstilling om livet ombord igennem tiden – og for børn er der en skattejagt, der fører éen rundt på hele området. Der er endda en guldskat for enden af jagten, og Bean gik op i det med liv og sjæl. Øj, hun var stolt, når hun spottede en post før mig. Skattekortet har vi taget med hjem.

Undervejs på ruten lærte vi også en masse om skibet og om sømændene; viden som hun stolt videregav til Jonas (og Lillesøster) da vi spiste frokost på caféen ved siden af museet. Den får i øvrigt også varme anbefalinger med på vejen – Karens Køkken havde et godt menukort og rare omgivelser. Det var også et helt oplagt sted at spise med børn – på kortet var ingen børnemenu, men derimod kunne alle retter laves i børnestørrelse (og til børnepriser). Dét er god stil. Det er præcis sådan, jeg synes, det altid burde være.

Jeg elsker, at jeg har et barn, der er vild med museer. At hun bliver ligeså begejstret ved tanken om et museumsbesøg som en tur i Tivoli. Jeg elsker museer. At få udvidet min horisont – opleve noget nyt. Noget, der er større end hverdagen. Noget historisk. Noget unikt. Det er og har altid været en glæde at videregive min begejstring til Bean.

Eneste anke mod ‘Jylland’ er, at jeg synes aldersgrænsen for betalende børn er for lav. 0-3 er gratis, men allerede fra 4 år koster det 80 kroner. Jeg synes måske at 6 år havde været mere relevant i forhold til at ‘bruge’ udstillingen som andet og mere end en hyggelig skattejagt. Også selvom mit museumsvante barn absolut var klar på at lære lidt om livet til søs. (Nåja, og så en sidste rose til personalet – tak for at tage jer tid til at lytte på Beans fortællinger om hvad vi havde set)

 photo DSC_0191_zpsutqmvw9t.jpg
 photo DSC_0189_zpsmxvinvxd.jpg
 photo DSC_0193_zpsyp82pg8z.jpg
 photo DSC_0187_zps9qcvmrcb.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lopper, links og lange dage