Tips til at passe på dit (uld)tøj

Børnehavetanker. Et farvel og et skift.

Vi har grundlæggende været rigtig glade for Beans børnehave. Vi kan lide størrelsen, personalet og har altid følt og trygge dér. Når det er sagt, så er det jo heller ikke en hemmelighed, at vi tidligere har overvejet om den var det rette sted for hende.

Vi var ikke overdrevent imponerede over lederens reaktion på vores bekymring, men heldigvis tog pædagogerne noget mere fat og var opmærksomme. Og så kom der faktisk en ny pige, som Bean bare klikker rigtig godt med. Én pige, vel at mærke. Det er altså lidt sårbart.

Børnetallet for børnehavebørn på Østerbro er faldende. Folk er simpelthen begyndt at flytte ud af byen igen, og det betyder at der er for få børn i Beans afdeling til at økonomien kan løbe rundt. Derfor lukker den og flytter sammen med søsterafdelingen, der ligger et stykke fra os.

Det er så ærgerligt og virkelig ikke, hvad vi ønskede os. Alle børn fik mulighed for at flytte med, men eftersom placeringen er bøvlet og Bean ikke har en ultimativ yndlingsvoksen OG der ikke er en god venindegruppe, så har vi valgt at rykke hende.

Vi har fået plads i en institution, der er større end jeg egentlig synes er rart, men den er inddelt på adskilte etager, og det betyder at den daglige rutine bliver med en lille børnegruppe – som vi og Bean kender det. Jeg har været på besøg og vi har fået den personligt anbefalet af flere. Både på min og Jonas’ side af bekendtskabskredsen. Det er stadig lidt nervepirrende og der kommer til at være en overgangsfase, men heldigvis lader Bean til at synes at det hele er ret spændende.

Jeg synes, stabilitet er noget af det vigtigste, jeg kan og bør tilbyde mine børn – men det er bare ikke altid muligt at skabe en barndom uden flere end de allerhøjst nødvendige skift.

Vi vælger at se det som en god mulighed, at børnehaven lukker. At vi nu har fundet en institution tættere på hjemmet, som har flere børn og dermed mulighed for at give Bean plads i en gruppe, så der altid kan være legekammerater.

Har I rykket jeres børn fra deres institutioner i utide? Hvorfor? Og hvad er jeres erfaringer?

 photo DSC_0022_zps1fzwhuh9.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

6 kommentarer

  • Åh, hvor surt, at institutionen lukker/bliver sammenlagt, når det ikke lige var det, I ønskede. Håber, I bliver glade for den nye institution (og nu bliver jeg jo rigtig nysgerrig efter, hvad det mon er for en :-)), og at der er en god børnegruppe med masser af legekammerater 🙂

    Begge vores unger er rykket lidt rundt i forhold til institutioner, men det har i næsten alle tilfælde skyldtes flytning(er). Men da vi lige var flyttet ud af byen, og begge unger havde fået plads i en integreret institution, valgte vi at flytte Varanen efter blot et par måneder, fordi vores mavefornemmelse med vuggestuen simpelthen ikke var god. Han var for lille til, at det var alderen/sammensætningen af børnegruppen, der optog os, men jeg savnede engagement fra de voksne i stort set alt, og jeg følte ikke, de tog ansvaret på sig, når jeg påpegede nogle ting, der ikke var i orden. Og det var altså ikke fordi, jeg brokkede mig i tide og utide – jeg oplevede bare nogle ting, der var uhensigtsmæssige.

    Summasummarum: Vi endte med at blive SÅ glade for skiftet! Søde voksne, søde børn og masser af engagement og hjerterum. Så selv om jeg forinden havde haft ondt i maven over at skifte institution ‘i utide’, var jeg lykkelig for, at vi valgte at følge vores mavefornemmelse.

    Held og lykke med skiftet. Er det fra næste måned allerede?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Tak – det er fra 1.6., så vi når at få al tiden i den ‘gamle’/nuværende børnehave med. Jeg tror også, det nok skal ende med at blive godt det hele. Bean synes i al fald, det er spændende mere end noget andet.

      Vi rykker ned over for øko-bageren, du ved 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Da vi er flyttet 2 timer nordpå som følge af jobskifte, var vi også nødt til at flytte vores næsten 4-årige pige fra den børnehave som hun elsker. Jeg har simpelthen haft så ondt i maven over at flytte hende fra hendes bedsteven. Derfor har jeg prioriteret at hun går en måned hjemme sammen med mig og min 8 måneder gamle datter, så hun lige kunne vænne sig til det nye hus og tanken om en ny børnehave. Det har vist sig at jeg nok ikke burde have været så bekymret! Da vi var ude og besøge den nye børnehave ville hun ikke med hjem igen. Hun skal først starte d. 2. Maj, men spørger næsten hver morgen, om hun ikke skal i den nye børnehave i dag. Det er åbenbart kedeligt at gå hjemme med mor og lillesøster 🙂 Min datter er ekstremt udadvendt så det hjælper selvfølgelig også. Nu håber jeg bare hun bliver ved med at være ligeså glad når hun er startet 😊 Jeg tror nogle gange børn klarer skift bedre end vi voksne frygter, selvom jeg ligesom dig mener at stabilitet er noget af det vigtigste vi kan give vores børn. Jeg håber, at begge vores piger bliver glade for deres skift og kan få nogle nye gode venner.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Jamen, det kan jo være nødvendigt. Og hvor lyder det bare skønt at hun i den grad har mod på at starte det nye sted. Jeg håber, hun får masser af skønne, nye venskaber <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Kors hun er sød med de lange krøller!
    Vi går netop i nogle lign. overvejelser for tiden, og jeg synes det er drøn svært! Men jeg tror vitterligt på, at et skift kan være det helt rette, hvis barnet ikke trives, og måske, som I beans tilfælde, ikke har fundet sin “niche”, hvor hun er betydningsfuld for fællesskabet.
    Vores overvejelser går mest på alderssammensætningen i dagplejen, for Penny er nu den ældste med et år ned til den næste og derfra endnu længere ned til de yngste. Det er meget, synes vi, og vi spekulerer på hvad det vil betyde for hendes sprog og udvikling. Om hun så vil opleve et kulturchok, når hun skal i børnehave til januar. Så vi kigger efter integrerede institutioner i nærheden, så hun kun skal opleve et skift, og så overvejer vi ellers på livet løs.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Jeg er også helt vild med dem!

      Det var godt nok også en skæv aldersfordeling. Jeg kan sagtens forstå overvejelserne. Hvis hun møder jævnaldrende på andre måder (venner, familie, etc.), så bliver hun stimuleret der. Og børn er jo ikke ‘samlegende’ før de er godt 3, så på den måde er der nok ikke en decideret mangel. Men det er jo kun jer, der sådan helt ind i hjertet kender hende og kan fornemme om hun rigtig trives <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips til at passe på dit (uld)tøj