Babyers madvaner

5 myter om at være mor

Der er mange myter forbundet med moderskab. De bliver sandhed for nogle, men bestemt ikke for alle. Her er 5 myter, jeg hørte, inden jeg blev mor – og som i al fald ikke stemmer med virkeligheden herhjemme.

1 – Du kommer aldrig alene på toilettet igen. Øhm. Jo. Det insisterer jeg faktisk på, at man har ret til. Det hjælper naturligvis også, at vi har et klassisk bak-ind københavnertoilet, og at der ikke fysisk er plads til tilskuere ved siden af tønden, men åbne døre er heller ikke noget, vi praktiserer. Jeg har – hånden på hjertet – aldrig haft børn med derud. (Der gælder naturligvis andre regler, når vi er ude på caféer, i forlystelsesparker eller lignende)

2 – Du får strækmærker og hæmorider af graviditeten. Ikke nødvendigvis. Det kan fint lade sig gøre at undgå begge dele, hvis man har gener og held (og måske også den rette kost?) med sig.

3 – Du kommer til at drømme om all-inclusive charterferier og Lalandia. Nej. Niks. Nope. Konceptet gav mig nervøse tics og isninger ned ad ryggen før jeg blev gravid med Bean, og det gælder stadig. Det er virkelig, virkelig ikke mig. Det er ikke naturgivent, at man med en positiv graviditetstest går fra at elske kulturferier til at ønske sig all-inclusive og dansktalende, børneunderholdende guides i helkrops-plyskostume, fordi man har et par ekstra, små mennesker tilkoblet. Nogle elsker Lalandia og charterferier. Jeg ved, at jeg vil hade det intenst, og det vil uden tvivl smitte af på alle, jeg er i selskab med. Familieferie skal være hyggeligt for alle og på alles præmisser – men jeg har kun gode minder om min barndoms ferier i det franske med besøg på museer, slotte og med lækker mad (der ikke partout var fra et børnemenukort med fiskefilet og pommes) på små, hyggelige restauranter. Jeg vil meget hellere opleve et lands kultur, når jeg rejser, end være indkvarteret i et turist-reservat. Heldigvis kan man vælge, som man selv lyster.

 photo DSC_0119_zpsozoopgwf.jpg
^^Storbyferie med (lille) Bean. Det var den skønneste tur for os alle.

4 – Du kommer til at glæde dig til at komme tilbage på arbejde. Glæde mig gør jeg ikke ligefrem. Det bliver fint nok, er jeg sikker på. Fordi jeg jo grundlæggende både holder af mine kollegaer og mit job. Rigtig mange jeg kender, har glædet sig til at komme tilbage til fagligheden, til andre voksne, til kaffepauser uden afbrydelser. Måske fordi jeg har bloggen, har jeg ikke oplevet trangen til voksenselskab. Jeg har jo aldrig været helt udenfor ‘virkeligheden’ og jeg har jævnligt været til arrangementer, der har med min blogfaglighed at gøre. Derudover elsker, elsker, elsker jeg barsel.

5 – Børnefamilier spiser kun spaghetti med kødsovs og frikadeller og helt uden krydderier. Næ. Hvorfor skulle vi? Vi laver mad, vi kan lide. Af og til er det meget ‘børnevenligt’ – lasagne, risotto og kødboller eksempelvis – men børnevenlighed er ikke kongstanken. Der er altid et eller andet på bordet, som Bean (og Lillesøster) kan spise, og selvom det langt fra er alt, de kan lide, så bliver der som regel smagt på det meste.

Hvilke ‘gode’ myter har du hørt?

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

12 kommentarer

 • Stine

  Jeg går tit alene på wc, men har også ofte et barn med. Bryder mig simpelthen ikke om at have et dybt ulykkelig barn siddende på den anden side af døren og græde. så om eftermiddagen når jeg er alene så er barnet med.

  Lalandia vil jeg så faks gerne til uanset og ville jeg egentlig også gerne før barn da jeg er vandhund 😉
  Vores mad er ret u saltet, men bortset fra det så bruger vi alle andre krydderier if det er bestemt ikke kedeligt vores mad.

  Jeg hører tit at man aldrig kan være kærester og få kærestetid. Det synes jeg da bestemt vi har, men nej vi går ikke ud og spiser som vi gjorde før. Men en aften i sofaen uden medier som mobil og fjernsyn gør også meget godt eller sen vokswn-aftensmad efter puttetid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Kærestetid skal man klart arbejde mere for – og måske også om-definere i en periode, mens børnene er for små til at blive passede. Altså – jeg ved at mange ELSKER Lalandia og lignende badelande. I er så velkomne, og jeg er sikker på at det er smadderhyggeligt, hvis man er til det 🙂

   Bean græd så meget som lille baby, at det minut et toiletbesøg tog, ikke gjorde en forskel i regnskabet, og heldigvis lader ingen af pigerne til at være traumatiserede af at der er forbudte områder 🙂 Men igen. Det skal man virkelig gøre, som man vil. Min pointe (og det er også sådan jeg tror du læser det) er, at man godt KAN være alene på toilettet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Amen til treeren! Lalandia kommer vi aldrig – ALDRIG – til at sætte vores ben i. Min veninde foreslog det, da jeg var gravid: Så kan vi alle sammen tage i Lalandia – uha! Jeg fik nervøse trækninger.
  Jeg er også vokset op med kulturferier – “voksenmad”, ingen Mc’d, ingen fritter – men masser af rigtig og lækker mad, musser, natur slotte osv. Jeg elskede det!Det ønsker jeg også at give videre! Jeg synes, det er en slags dannelse man skylder at give videre til sine børn – en lærdom og oplevelse! Og så en enkelt tivolitur ind i mellem 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Amen. Det er præcis sådan jeg har det. Jonas ville elske Lalandia, og han er velkommen til at tage afsted med pigerne. Jeg bliver bare hjemme. Eller tager til Ystad Saltsjöbad imens 😉 Det er nemlig en dannelse, og det er ikke kedeligt med kultur. Så længe man husker indlagte legepauser og børnevenligt dagsprogram er det genialt at rejse sådan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville virkelig også nærmest dø på charterferie.. Men på den anden side synes jeg heller ikke vores tur til Berlin med baby på 5 mdr var særligt fed. Men måske havde vi bare lagt for mange planer, så det blev for stressende. Vores yndlinfsferie indtil videre har helt klart været langt ude i en svensk skov uden planer overhovedet 😊 det med maden kan jeg også genkende. Vi spiser altså det samme som før, bare med lidt mindre chili. Jeg mener også det er vigtigt at Vores søn lærer at spise krydret mad, når det nu er det vi spiser mest.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha – jeg er ikke alene om antipatien mod charter, kan jeg høre!

   Vi havde en fantastisk tur til Berlin, da Bean var et år, men det gælder virkelig om at indtænke tid og ro til de små – det bliver lettere med tiden, synes jeg. Vi boede i en lejlighed, og så havde vi kun et udflugtsmål per dag – resten af tiden var dedikeret til enten hygge i lejligheden eller på de nærliggende legepladser. En af dagene skiftedes Jonas og jeg til at besøge hver vores museum; så havde vi tid til fordybelse. ZOO brugte vi også lang tid på. Og så spiste vi ude nogle dage, hvis overskuddet var til det – eller valgte take away-løsninger, hvis det passede bedre. Skov-ferie lyder også dejligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Myte: sexlivet er slut når først man får børn. Herhjemme har det snarere været tværtimod, da vi ofte først rigtigt ses om aftenen og så har savnet hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   JA! SÅ fedt at høre! Vi er ikke nået så langt endnu at jeg ville sige ‘tværtimod’…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er fysisk umuligt for mig at gå på toilettet alene. Især nu hvor lillemand er 9 måneder og meget bevidst om, hvor jeg er. Mine tarme går simpelthen i stå, hvis barnet græder på den anden side 😀 Så jeg har ham med. Eller det vil sige, at han sidder lige på den anden side af dørkarmen, da vi også har et lille københavner toilet. Da han var helt lille var han i mine arme i mens 🙂 Så her hjemme funker det ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha – jeg er bare så hærdet med barnegråd efter Beans vold-kolik, at eventuel toiletgråd simpelthen ikke rører mig. Det tager 1 minut, og i betragtning af at barnet græd 7 timer i døgnet de første måneder, på de værste dage… well. Lillesøster rører sig ikke ud af flækken endnu, men når hun begynder at kravle, så ryger hun ind i tremmesengen, hvis jeg ikke kan holde mig til hun sover. (Og det kan jeg sandsynligvis – det bliver man virkelig god til 😉 )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Ej men Stine jeg er med dig på alle punkter!
  Så dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste der insisterer på at have toiletdøren lukket 😉

  Kh Lou

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Babyers madvaner