Lykke

Olívy. En ny pusle-rutine og en konkurrence

[KONKURRENCE]

UPDATE: Lillesøster har de sidste par dage haft en ordentlig omgang maveballade, der har resulteret i omkring 15 daglige bleskift. Langt de fleste med fyld i. Hun har absolut ikke haft antydningen af rød eller irriteret hud trods den heftige aktivitet i bleområdet – og slet intet ubehag i forbindelse med bleskift. Det er vi herhjemme helt overbeviste om, at vi kan takke Olívy for.

For et par uger siden var jeg inviteret ind for at lære om en ny (gammel) puslemetode. Som ret rutineret småbørnsmor er der efterhånden langt imellem at jeg hører om noget nyt, som jeg for alvor synes er mere smart, mere praktisk og som fungerer bedre end det, jeg allerede gør. Olívy er en af de ting. Ingen er mere overraskede end Jonas og jeg, men vi har totalt overgivet os til konceptet.

Vores puslerutine har ellers altid bestået af den klassiske danske model med skumklude vredet op med lunkent vand, når der skal skiftes og pusles. Både til våde og fyldte bleer. Eventuelt suppleret med lidt zinksalve fra apoteket, hvis der skulle være en rød hale af og til. Det har vi endnu ikke oplevet med Lillesøster, men Bean blev rød fra tid til anden, når hendes lille mave drillede. Vi er vokset op med, at man IKKE skal bruge produkter til babyer. Det sidder godt fast, og er som udgangspunkt en god rettesnor.

Vådservietter er i øvrigt noget, vi har haft ved spisebordet til snaskede fingre og underlag – og som er i ‘on-the-go’ pusletasken. Vådservietter er IKKE lavet til at skulle bruges i den daglige puslerutine. Heller ikke når de er mærket med både svanen og den blå allergi-krans. Der er masser af konserveringsmidler i dem, fordi de indeholder så meget vand, og det er selvsagt ikke sundt for nogen. Slet ikke små, sarte babynumser.

Skumklude og vand virker meget no-nonsense, men når man tænker over det, så renser vand jo faktisk ikke. Det vasker af, jovist. Men der er jo en grund til, at man selv bruger sæbe efter et toiletbesøg eller i det hele taget ved håndvask. Og ble-området er jo ikke helt som alle andre dele af babys krop. Det er pakket ind det meste af tiden, så det giver god mening at give lidt ekstra hjælp.

I Frankrig har man i 100 år puslet på en anden måde. I gamle dage gik kvinderne på et af de allestedsnærværende apoteker for at købe en blanding af ren olivenolie og (mild) kalk. Det er denne blanding, der nu også fås på de danske apoteker – og den er godkendt af Allergy Certified, som er et internationalt miljømærke. Kvinden bag er Ewa Daniel, der tidligere har siddet hos Astma-Allergi Danmark og som om noget er en autoritet når det gælder skadelige og allergifremkaldende stoffer. Det er bl.a. hendes godkendelse, der betyder at jeg ingen skrupler har ved at kaste mig over Olívy.

Olívy er ganske enkelt olivenolie og en mild kalkopløsning. Jeg har siden arrangementet brugt det ved hvert eneste bleskift, og det virker. Rigtig, rigtig godt. Man skal lige vænne sig til at gøre noget andet end man plejer, og jeg var faktisk lidt skeptisk til at starte med. Men nu er jeg overbevist. Selv den rødmen, jeg aldrig har tænkt over, og som normalt er allerinderst i sprækkerne på den bløde, lille numse er væk og Lillesøster er endnu finere og blødere end hun plejer at være. (Af virkeligt gode grunde må I tænke jer til resultatet. Jeg har bestemt ikke tænkt mig at lægge en bar numse på internettet)

 photo DSC_0008_zpsmbgdivpv.jpg

Hvordan gør man? Det er såre simpelt.

En klat Olívy på en stor vatrondel. Tænk 2-krone størrelse til nyfødte og 5’er til større babyer. Tør rundt i (hele) ble-området. Færdig.* Olien skaber en hinde, der forhindrer udtørring og beskytter huden uden at fedte. Kalken er basisk og dermed et godt værn mod syre fra urin og afføring.

*OBS: Hvis det er en lorteble, så skal det værste lige tørres væk med en skumklud inden du bruger Olívy.

 photo DSC_0015_zpsdaxks4wb.jpg

Den er også god til både præmature babyer og helt nyfødte og deres ultrasarte hud. Og ifølge jordemoderen er det også rigtig godt til at få renset de små numser fra de første, klistrede meconium-bleer. Har du problemer med at baby får rød hud i folder under halsen eller har tør og sart hud andre steder, kan du også med fordel bruge Olívy hér.

KONKURRENCE

Ja, jeg har fået produkterne til test, men jeg er simpelthen så imponeret, at jeg kontaktede Olívy for at høre, om jeg ikke kunne lave en konkurrence til jer. Det er altså hverken købt eller betalt ros, jeg giver, men min ærlige mening. Mor til mor. 

3 af jer kan vinde Olívy og selv opleve hvor let det er at bruge og hvor fint resultatet er. For at deltage skal du smide en kommentar her – gerne med dit bedste mor-trick (eller far-trick) til hverdagen. Du må også meget gerne dele indlægget med din veninde eller mødregruppe – fx på Facebook – hvis du synes det er relevant for dem. Det er ikke et krav. Du er altid velkommen til at følge med på Facebook eller Instagram, men det er heller ikke et krav. Jeg trækker en vinder om en uge.

Praktisk:
En flaske med 250 ml koster 99 kr og den store med 500 ml koster 169 kr. Olívy købes på de danske apoteker. I sådan en er der til et par måneders forbrug. Dertil kommer naturligvis vatrondellerne, men du kan fint bruge Matas’ store almindelige (eller købe babypads i større mængder, når de er på tilbud).

52 kommentarer

 • Lis Vinter

  Jeg får et barnebarn i marts, en lille pige og vi glæder os !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dyveke

  Aij det må jeg prøve! Sif er to år nu, men får desværre jævnligt lidt rød numse (staklen har arvet min sarte hud…). Det er altså sjovt som man gør så basale ting helt forskelligt 🙂

  Hmmm et af de tip vi selv har benyttet os af herhjemme er et kontorstolsunderlag under trip trap stolen og en fejebakke og vindueskraber – så er det nemt at skrabe grødklatter og lignende op efter ungen har spist med hele kroppen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gud ja, det har jeg da egentlig aldrig tænkt over, men det giver jo egentlig vildt god mening at vand ikke bare er nok. En anden fordel jeg lige kan komme i tanke om er at olivenolie faktisk også er mildt svampedræbende, så hvis der er en gang underlivskløe på vej så er det altså bare på med olivenolien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er helt solgt til at kaste mig ud i Olivy med lillesøsters snarlige ankomst

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemarie

  Det vil jeg super gerne vinde, det kunne være så godt at prøve på min søn. Et lille trick jeg altid bruger om morgen, for at komme ud i bilen uden (for meget) skrig, er mega upædagogisk! og virker også når vi skal hjem. Jeg lokker med at vi hører Bamse og Kylling CD hele vejen! så er han altid klar. Ulempen er at jeg høre ca. 30 min Bamse og Kylling hver dag og sidder og nynner på arbejde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Mit bedste mor-trick må være, at jeg altid synger for min søn, når han skal have børstet tænder. En sang til overmunden og en til undermunden. Vi har aldrig sure miner under tandbørstningen – han åbner sågar munden, når han ser tandbørsten og hører sangen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Ih jeg har sådan ventet på dette indlæg siden du teasede på instagram. Hvis du mener at dette produkt er bedre end min højt elskede karmameju calm balm så må det da være mig der skal vinde så jeg kan blive lige så hooked som dig og så Klaras lille numre fortsat kan være fin og blød 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Er bestemt fristet af at prøve. Vi har døjet meget med rød numse her i huset (altså kun den mindst beboer, ikke), og der har Inotyol fra apoteket reddet os. Zink-salve har desværre overhovedet ikke virket her. Håber, at Olivy kan mindske risikoen for fremtidige røde rumper.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  vi bruger bepanthen og plejer at hjælpe, evt lidt pudder ovenpå…
  Men har faktisk hørt om en god baby creme baseret på olivenolie fra en bekendt (som brugte den dog på hendes egen sart hud:))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har hørt om det men endnu ikke prøvet det. Vi havde aldrig problemer med Thors mås, men Arthur der kom 8/1-16 har haft rød mås fra første dag, uanset hvad vi gør. Så måske man skulle prøve det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katarina

  Ville elske at vinde til min lille piges mås, der er mange prutte bleer så er hårdt for en lille mås.
  Er første gangs mor så har desværre ik så mange gode mor råd endnu

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aske Olsen

  Tricks har jeg ikke endnu, det kommer nok, men stadig dejligt med en god konkurrence 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia sroka

  jeg lægger sutterne på køl, hvis de har haft ondt for tænder. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Glerup Kristensen

  Kan ikke videregive mor-tips endnu, da jeg er højgravid med den første! <3
  Men det kunne tyde på at mit ultimative råd til med-mødre om ganske få måneder bliver Olívy 🙂

  Skøn fredag
  /Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Som nybagt førstegangs mor, har jeg ingen tricks i ærmer endnu 🙂 men det kunne være super fedt at vinde, så Olivy (måske) kan blive mit fremtidige trick mod rød numse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Juul

  Mit bedste tip er nok at tro på sig selv ift. Baby! Har simpelthen spildt så meget tid med at tvivle på mig selv – er jeg god nok mor for min datter – i det hele taget tvivlet på alt hvad jeg har gjort. Man får det meget bedre, når man tør tro på, at man er den bedste mor man kan være ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Vasker du fortsat numsen med skumklud og vand først eller bruger du kun olivy?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg vasker kun hvis der er afføring – så skal det lige væk først. Derefter en vatrondel med Olívy. Og hvis det kun er tis, så er det også kun Olívy 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie

  Det lyder spændende. Jeg er førstegangs gravid så har desværre ikke nogen tips at dele pt men lækker præmie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Ingen trick ovenpå en nat uden søvn pga barn med 40 i feber

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Mit bedste tip er at følge barnet. Hvis noget ikke kan ændres uden gråd, så er barnet nok ikke klar. Det skal nok komme – og når barnet er klar, kan man gennemføre ændringer uden tårer (for både mor og barn)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Nørgaard

  Jeg må simpelthen have fat i det produkt! Min lille Ingrid har desværre ofte en lidt rød numse 🙁
  Istedet for skumklude bruger vi de der billige karklude, som vi har klippet i mindre stykker. De kan vaskes og bruges igen og igen, og er dejlig bløde for den lille numse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Som mor til et lille menneske på kun et par måneder, har jeg ikke de mest gennemtestede tips. Når vi herhjemme er i tvivl om hvad vi laver, siger vi altid til os selv “så længe hun ikke græder”. Hvis hun virker rolig, så er der nok fordi vi gør det rigtigt. Se på og lyt til din baby. De små har totalt styr på det der med at være babyer, og man skal bare prøve at følge med deres strøm – og undgå alt for mange gode råd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma H

  Uh det må jeg da prøve når lillebror kommer til marts for storebror havde meget rød numse!
  Rema1000 har lækre store økologiske vatrondeller 🙂
  Mor-råd må være at stole på din mavefornemmelse. Uh som førstegangsmor var jeg alt for påvirkelig men endte ofte med min egen mening der som regelt også virkede bedst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Mit bedste trick til baby, (hvis man kan kalde det for det), er at man ved bedst selv. Som ny mor, roder man sig nemt ud i alle mulige ting, fordi andre mener, at det er det rigtige, ofte med det udslag at man sidder med følelsen af, at man er en dårlig mor, hvis det ikke virker for ens eget barn. Et “rigtig” trick er at tage våde to delte skumklude lagt i en tætlukket pose med i pusletasken, så slipper man for vådservietterne – men det kan være det er en Olivy der skal med istedet fremover 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Mit aller bedste tip er altid at lytte til egen mavefornemmelse når det gælder ens barn/børn.

  Det der må vi prøve, har overvejet at skifte engangsbleer med stofbleer pga hyppig rødme, men måske det produkt kunne være løsningen 🙂 vi bruger også skumklude.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Aikke en fin giveaway!
  Det lyder som et vidundermiddel vi gerne vil afprøve til lillebror, når han forhåbentlig snart har fødselsdag (jeg har termin 11.3).
  Mit bedste råd mod rød numse har indtil videre været Olivias Tryllesalve som også indeholder den fantastiske olivenolie .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Egenby

  Uha, den vil vi gerne vinde! Har hørt så meget godt om det, men har endnu ikke nosset mig sammen til at ændre på rutinerne. ☺️✌️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • marianne nielsen

  x fingre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg har altid frygtet, at baby skulle få rød numse. Det er stort set lykkedes ved at undgå at gnide for meget i bleområdet og tørre med hårtørre. Bonus var, at baby virkelig nød at blive blæst på

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Ohh. Som snarlig tredjegangsmor ku’ jeg da GODT lige tænke mig at prøve. Hum, men mit bedste trick? Jeg burde jo for dælan have nogen i ærmet. Jeg er bare så træt og pokkers højgravid (41+something), så jeg ved altså ikke lige. Måske noget med, at en vikle er det fucking bedste, der findes. Eller at søvn er overvurderet, og at man kan vænne sig til ret meget. Heh. Åh. Nu skal jeg altså ned i sofaen. Med en cola. God aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte Askholt

  Jeg har en lille søn på 3 mdr, og kunne godt bruge dette vidundermiddel 🙂 mit bedste råd i mig indtil videre korte morkarriere er, at holde min søn tæt og ømt, når han er ked af det – det hjælper næsten altid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Vi har været ret begejstrede for kogtvandsklude til røde numser…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline Henningsen

  Min søsters bedste mor trick er at give sine børn masser af kærlighed og lære dem at man ikke altid får sin vilje

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva O.

  Råd har jeg ikke mange af endnu, da jeg venter mit første barn til juli. Men allerede nu kan jeg mærke, det gælder om at holde fast i sig selv og egne overbevisninger, når det kommer til at få ‘gode ‘råd fra andre 🙂

  Det kunne være en skøn ting at vinde til den lille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamila

  Bedste mor trick: at være nærværende hver dag overfor min datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det kan måske lyde lidt søgt, men min erfaring som mor har virkelig været, at sortere kraftigt i alle råd og “regler” – det der gør vores datter rolig og tilpas er, når vi lytter til hende og tror på os selv som forældre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Jeg bliver til april moster for anden gang, og min lille nevø skal da uden tvivl forkæles med det skønne produkt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva J

  Det ville være dejligt til min smukke niece

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Mit bedste råd er svømmehal 🙂 Vi har to børn. De er 2 og 4 år. Vi bruger ofte en formiddag i svømmehallen. Vandet er tilpas lavt, så det er ikke så svært at passe på dem begge, så den ene af os kan sagtens svømme nogle baner imens. Og når vi kommer hjem, så er alle i dvale – det er så dejlig roligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne L

  Åh den perfekte giveaway pt! Siden bettefisen på fire måneder er begyndt at savle helt vildt, er den stakkels hals ofte rød og ser ikke rar ud i folden. Det bedste mor-trick for mit vedkommende er at sige til mig selv, at jeg gør det godt og det hele nok skal gå, det er bare en fase. a happy mother = a happy child 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg vil gerne vinde til min søde veninde, som har termin i morgen! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Jakobsen

  Jeg ville forære det til min veninde og hendes lille pige hvis jeg er heldig. Det er mange år siden jeg sidst stod ved puslebordet, så har ikke lige nogen gode råd at dele ud af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Har en lille datter, der bliver to uger i dag… første barn brugte stofbleer, andet barn helt almindelige pusletricks. Nu kan hun jo som nr. tre prøve franskmændenes svar på pusling

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Med termin 1 april, vil jeg elske at afprøve produktet på min lille nye baby. Det lyder virkelig smart.
  Ang tip, er det bleposer med duft. Nøøøøj de er smarte, og man undgår dårlig lugt i blespanden, hvis man ikke lige får tømt den hver dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er ret solgt til at prøve Olívy på lillesøster når hun ankommer! Af tricks – jeg har sunget mig ud af mange potentielle kriser med min første datter… Det beroligede ikke kun hende men også mig selv og så skal vi kvinder huske at vi ikke skal kunne klare det hele (selvom det ville være fedt!). I min sidste barsel opfandt jeg det begreb at ‘supermom kom forbi’, hvis der fx pludselig var blevet vasket tøj OG købt ind en dag. Andre dage holdt hun sig væk eller smuttede kort efter hun stak hovedet ind, men det var en sjov måde for os at få italesat at ikke 2 dage som nybagt mor er ens…Nogle gange er man høj og kan det hele, for det næste øjeblik at splatte sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Det ville jeg gerne prøve på min lille pige 🙂

  Mit bedste råd er kig og hør på dit barn, hun skal nok fortælle dig hvis der er noget galt – så gælder det bare om at finde ud af hvad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Hovej

  Åhhh den må jeg simpelthen prøve på Mathilde 🙂

  Jeg har egentlig ikke nogen tricks derfor er jeg så glad for din anbefaling 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna N

  Mit mortrick er olivenolie med kalk til baby og tør hud – min mormor bor i Frankrig, så jeg kender det, prøver på eget krop, og sværger også til det! Vil med glæde vinde noget fra olivy

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Christiansen

  Det vil jeg SÅ gerne prøve på min søn og vores kommende lille barn.
  Mit tip er meget simpelt. Husk at far er helt ligeså god som mor og stol på ham, han vil altid gøre hans bedste for sit barn. Det kan godt være han ikke gør ligesom dig men det behøver han heller ikke for at gøre det godt.
  Det giver DIG en pause, ro og meget mere overskud ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Der blev givet grønt lys fra min “produkt”skeptiske mand, så jeg vil gerne smide et lod i puljen ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg fik for et par måneder følgende tip af min læge : brug vatrondeller og olie ( hvilken slags du nu har) når du skifter bleer, det er meget mere skånsomt. Både ikke at skulle vaske med vand, bruge skumklude og tørre med en stofble efterfølgende. Det passer jo virkelig godt med Olivi. Udover at det er skånsomt er det også ret smart hvis man ikke har rindende vand ved puslebordet – olieflasken står altid klar ved puslebordet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykke