Et hus, et hjem og et slot

Julestue #2

Fik du læst om vores efterhånden traditionsrige julestue forleden? Dette indlæg går lidt tættere på lækkerierne på bordet. For det hører sig til, at man skal kunne indtage alle de sukkersøde sager, man har lyst til, mens man er her.

Det er efterhånden 3 år, jeg sætter flødeboller på bordet. Det er altid et hit, selvom resultatet aldrig er det mest æstetiske. Jeg synes det er svært at få chokoladen rigtig pæn, men de smager altså godt. Og det er jo det vigtigste. Derudover er der altid konfektkugler – mine favoritter er marcipan og hakkede figner, men reven appelsinskal æltet ind i marcipanen er også virkelig lækkert.

Jeg faldt over et glas med saltkaramel i Netto for en lille måned siden, og med den lavede jeg superenkle fyldte chokolader. Det er simpelthen bare at temperere chokoladen (eller: hakke den fint, smelte 2/3 i vandbad og lade den smeltede chokolade smelte den sidste 1/3 væk fra varmen), hælde i chokoladeforme og fjerne overskydende chokolade. Lad chokoladen størkne, fyld med dit yndlingsfyld (amarenakirsebær, karamel, marcipan, ganache, etc.) og luk chokoladerne med mere smeltet chokolade. Lad det hele størkne og vend de fyldte chokolader ud ad formene. Et voila!

Jeg snød med småkagerne i år – og jeg havde også snydt og købt en masse Barú-chokoladeskumfiduser. Mums. Heldigvis er der nogle til overs. Og heldigvis er Jonas ikke den store skumfidus-spiser 😉

Som noget nyt på bordet havde jeg lavet en (vældigt politisk korrekt) rawcake a la brownie. Den blev virkeligt godt og var helt simpel at lave, så den får I opskriften på her

 photo DSC_0015_zpsn2bjg0gx.jpg

2-3 dl nødder (fx mandler, valnødder, pekannødder eller hvad du har i skufferne)
600 g saftige dadler
2 dl kokosolie
1 dl kakaopulver
1 dl kokosmel og tørrede granatæblekerner

Blend nødderne groft og stil til side. Blend dadler og kokosolie til en blød masse. Rør nu nødder, dadelmasse og kakao grundigt sammen og pres ned i en (firkantet) form. Det er en god ide at fore formen med film eller bagepapir, så du lettere kan få brownien op igen. Stil brownien på køl et par timer eller til den har ‘sat’ sig. Skær nu brownien i små bite sizes og rul dem i en blanding af (blendet) kokosmel og granatæblekerner. Opbevares på køl.

Er der stemning for en opskrift på hjemmelavede Bounty-barer også?

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et hus, et hjem og et slot