Nissen flytter ind

Julestue #1

Følger du med på Instagram (@ostfronten) er du næppe i tvivl om, hvad vi lavede i søndags. Den første søndag i advent løber den årlige julestue nemlig ad stablen, og jeg har tænkt mig at sprede den så langt ud på bloggen, som jeg kan, så du kan forvente flere indlæg i løbet af ugen og opskrifter på lækkerier til maven og halsen. Fordi det er blevet en af mine personlige yndlingstraditioner, og noget af det, der for alvor skyder min jul igang. Det er (så vidt jeg husker) 7. gang, vi åbner dørene og byder gode venner og familie inden for til en uforpligtende eftermiddag med godter og godt selskab. Det gør mig glad og taknemmelig, at så mange år efter år trækker en søndag ud af en travl julekalender og kommer forbi os.

Jeg elsker også vores julestue, fordi det er en god mulighed for at få set så mange som muligt at de bedste mennesker, vi kender, her inden året rinder ud – uden at vi skal afsted til alt for mange arrangementer selv.

Efterhånden har vi fundet en god formel for arrangementet, så vi ikke står til langt ud på natten og overtrækker konfekten med chokolade, og selv med en baby i huset og dermed begrænset tid til rådighed har det været travlt. Det handler måske også om at tilpasse ambitionerne. Således har jeg ikke bagt en eneste småkage i år, selvom jeg i flere år har samlet på de allerbedste og hemmeligste opskrifter, men i stedet åbnet poserne fra Karen Volf og fyldt fadene med ‘snydesmåkager’.

Bean har en fest, og det er skønt at se børnene lege omkring, gå til og fra forældre og buffet og se de voksne slå sig ned, hvor der er plads og tale med sidemanden. Vi havde fjernet sengen fra Beans værelse, så der var ekstra gulvplads til leg, og det fungerede rigtig godt.

I år havde jeg lyst til at gøre lidt ekstra ud af bordet, så jeg byggede et winter wonderland med hvide duge, glas og krystal fra skabene og lidt forskelligt pynt, samlet ind over den sidste måned. Den store isbjørn og slik-automaten er fundet i Tiger mens kælken og de glimtende kugler er fundet i supermarkeder. Banneret er et gammelt stykke sengetøj, jeg har klippet til og skrevet på i fri hånd med en tekstilpen.

 photo DSC_0010_zpsqsebzqqh.jpg
 photo DSC_0012_zpspwcopvdn.jpg
 photo DSC_0003_zpsoicwgort.jpg
 photo DSC_0005_zpseiodgfyz.jpg
 photo DSC_0008_zpsvf9vnzpy.jpg
 photo DSC_0009_zps5lmr9uqy.jpg

^^Slik-automaten herover var især et hit blandt børnene og klart et af mine bedste fund i Tiger. Den er fyldt med kandiserede ingefær og kokostern fra Urtekram (gave), mini-skumfiduser og mandler med pebermyntefrisk chokoladeovertræk

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

3 kommentarer

 • Christina

  2 ting 🙂

  1 – du har en helt fantastisksmuk håndskrift.

  2 – er slikautomaten af nyere dato (for så skal jeg fluks i Tiger). Den vil være et hit til vores pendant pendant til jeres julestue, som er fødselsdag for vores snart 3 årige decemberbarn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   1 – tak!
   2 – yes. Jeg købte den i sidste uge, så afsted med dig! Den bor pt. ovenpå vores køleskab og jeg forudser et langt liv for diverse fejringer og fødselsdage og ekstra festlige fredage fremover.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Den er i hus, sammen med mini-skumfiduser og andet godt. Tak til Tiger og til Østfronten

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nissen flytter ind