Taknemmelighed

DIY: Pandebånd i perlestrik

Efter at have brugt utallige timer med mønsterstrik på pind 3, trængte jeg til et hurtigt, enkelt projekt på markant større pinde! Et pandebånd til mig selv var det oplagte valg, da jeg har smidt barselshåret til fordel for en korthårsfrisure. (Den har du måske spottet på Instagram?)

For et stykke tid siden købte jeg et nøgle tykt håndværksgarn i en blanding af Falklands Merino og Gotlandsk Pelsuld, som var velegnet til projektet. Jeg bestemte mig for at bruge pind 9. Jeg strikkede på en enkelt tråd, men en anden gang ville jeg nok vælge at strikke på to tråde. Sådan er det, når man freestyler!

Skærmbillede 2015-12-27 kl. 11.08.41 AM

Perlestrikket pandebånd på pind 9

Slå 13-15 masker op på pind 9 afhængigt af hvor bredt, du vil have pandebåndet. Jeg prøvede mig lidt frem og endte på 13 masker. Jeg synes perlestrik er farligt fint, men hvis du er vil med rib eller med glatstrik kan du også bare strikke det.

Strik perlestrik (ret over vrang og vrang over ret) indtil arbejdet når hele vejen rundt om dit hoved – ca. 55 cm. Mål efter løbende. Luk af ret over vrang og vrang og ret. Sy nu pandebåndet sammen med maskesting, så sammensyningen bliver pæn.

Nu skal du strikke det lille stykke. Slå to-tre masker mere op end på selve pandebåndet (dvs. hvis du har strikket 13 masker på pandebåndet, skal du slå 15 op nu) og strik perlestrik så bredt, som du ønsker – 4-6 cm synes jeg er passende. Luk af ret over vrang og vrang over ret.

Sy sammen med maskesting på den korte led omkring pandebåndet. Du kan lade pyntestykket være løst omkring pandebåndet eller du kan ri det fast. Det har jeg gjort.

Et voila!

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Taknemmelighed