Gæsteindlæg: Hjemmepasning

Søvnløse nætter og store beslutninger

Efter en rar weekend og i særdeleshed en dejlig søndag i gode venners selskab til vores 7. (tror jeg nok) julestue, virker sådan en overskrift måske underlig. Ikke desto mindre er det sådan, det forholder sig lige nu.

Havde du spurgt mig for bare et halvt år siden ville jeg sige, at jeg SLET ikke var færdig med at bo lige midt i byen. I mit fantastiske smørhul på Indre Østerbro. Nu? Nu er jeg ikke længere så sikker.

Af og til kommer der en mulighed forbi ens næse, som man er nødt til at undersøge. Sådan en er dukket op for os. En mulighed i form af et hus, som er en type, vi begge kunne forelske os i. Og som vi kan betale uden at skulle spise havregrød i flere år efterfølgende. Jeg er slet ikke sikker på, at vi – jeg – er klar endnu. Men jeg ved, at jeg er nødt til at gå med og se hvad maven og hjertet siger. For et hus med have i den størrelse, vi har lyst til og som vi har råd til ligger naturligvis ikke midt på stenbroen. Tradeoff’et er et ryk til forstæderne, og det er her mit dilemma ligger.

For er jeg klar? Til at opgive mit Østerbro? Til at gældssætte mig noget der minder om resten af livet? Hvad med pigerne? Børnehaveskift og nye institutioner, vi ikke kender? Er det for besværligt med transport til og fra arbejde?

Skal vi rykke ud til flere kvadratmetre, have og hønsehus eller skal vi gentænke lejligheden? Inddrage spisestuen til stort værelse til pigerne – genindrette rummene og give dem nye funktioner?

Jeg ved det ærligt talt ikke. Men jeg ved, vi er nødt til at se huset. Mærke det og mærke efter. Det gør vi i morgen. Indtil da vil jeg forsøge at slippe spekulationerne og være til stede i nuet med den lille, runde pige på 4,5 måned, der netop er igang med at vågne fra sin lur og ligger og siger tilfredse gryntelyde i slyngevuggen.

leftovers

^^Man kan lige så godt forkæle sig selv, når man tænker store tanker. Her lidt leftovers fra julestuen: minibounty-bar og raw browniekage, der er rullet i kokos og tørrede granatæblekerne. Jeg lover at der kommer opskrifter på julestuestadset på bloggen i løbet af ugen.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

8 kommentarer

 • Maja

  Kun mavefornemmelsen kan fortælle dig det. Jeg vil dog side at vores ryk til forstaden, er det bedste vi nogensinde har gjort. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie E.

  Vores plan var at blive boende i byen til tiden før skolestart, dvs. om 3-4 år. Men ankomst af nummer to har på magisk vis fået mig til at downloade boligas app, og i weekenden var vi til 2x åbent hus i forstæderne Hvordan ved man, om man er færdig med byen??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hvad er det lige der sker med den to’er altså! Siger du til, når du ved hvornår man ved man er færdig med byen? Uij det er svært, synes jeg

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie E.

   Efter flere aftener uden at kunne falde i søvn (på trods af søn på 3,5 mdr og datter på 2 år og 3 mdr), så har jeg ikke svaret.
   Men måske er det som med børn – man fortryder det ikke, når først man har taget skridtet? Nu har jeg i hvert fald sendt mail til vores bankrådgiver.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hyler med koret. Der er noget med den ti’er. Fra at være YDERST tilfreds med Østerbro, min Øbro-barsel, lejlighed mv., fik jeg voldsom udbryderteang med nr to. Have og flere kvm – men tæt på byen trak. Here we are et år senere og SÅ tilfreds. Og hey, murermesteren skråtoverfor er til salg – just saying (plus masser af børnefamilier og super skole). http://m.home.dk/boligkatalogmobil/hvidovre/2650/huse-villaer/groenholtvej_16_104-01656.aspx

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Been there, done that……….fordi vi ventede nummer 2:) Godt nok kun 8km fra Kbh K, og få kvadratmeter til alt for mange penge, men vi har have, luft og ro, og vi elsker det! Det ville jeg have forsvoret for få år tilbage. Og slutteligt; nabosnak og kaffe over hækken rocks:)
  Glæder mig til at følge med!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteindlæg: Hjemmepasning