Juletraditioner - del 1

Luksus vs budget: test af bleer på to budgetter

Der er MANGE ting at bruge penge på, når man er børnefamilie – og et sted, hvor der konstant er udgifter er på ble-fronten. I al fald herhjemme. Jeg er virkelig glad for, at Bean er færdig med det pjat, så det kun er Lillesøsters numse, der skal svøbes i dyrt papir.

Bean var bygget sådan, at budgetbleer ganske enkelt ikke passede hende ordentligt. De sad klumpet og kunne ikke holde rigtig tæt. Derfor brugte vi tusindvis af kroner på Libero-bleer, der var de eneste, der sad godt. Lillesøster er enten lidt rundere eller også er Änglamarks bleer blevet bedre, for dem kan vi godt bruge til hende. Og det gør altså en fordel i budgettet om man smider 70 eller 130 kr for en pakke bleer. Men KAN de så det samme og kan det betale sig at bruge de ekstra penge? Jeg blev spurgt, om jeg ville teste Liberos nyeste bletype – Libero Touch – og så tænkte jeg, at jeg faktisk hellere ville sammenligne de to slags bleer. Mon ikke også I bedre kan bruge den slags test end en egentlig anmeldelse?

Vi bruger ikke hvilken som helst type bleer herhjemme. De skal være svanemærkede og helst også Astma/Allergimærkede. Det siger næsten sig selv, når de skal tæt på min babys bløde, fine marcipanhud. Derfor er Pampers udelukkede for mit vedkommende. Jeg synes simpelthen de lugter parfumeret, og det er der virkelig ingen grund til at bleer skal gøre. Adr.

Det er derfor Änglamarks bleer versus Libero Touch her i Østfrontens lille bletest.
bletest
Jeg kan godt lide, at ingen af bleerne har masser af stærke print-farver over det hele. Igen: det er farvestoffer, og det er helt unødvendigt. Bleerne skal alligevel dækkes af tøj, så deres udseende er underordnet.

Änglamarks bleer er helt no-nonsense. De gør, hvad de skal, og holder Lillesøster tør. Der sker lækager af og til, men når man som Lillesøster sparer sammen og ikke har afføring hver dag, så er det kun fair, at de ikke kan holde alt inde, når det endelig kommer. (Beklager detaljerigdommen, men sådan er det nu engang!)

De generer hende ikke, og de sidder ganske fornuftigt på den lille babymås.

Liberos bleer holder også Lillesøster tør og der er ingen forskel på lækage-graden på de to bleer. Til gengæld er de markant blødere at røre ved og sidder faktisk lidt bedre på hende. Det føles næsten som et stykke stof, man rører ved – både indeni og udenpå. De er lidt mere figurformede end Änglamarks bleer, og jeg kan især godt lide smock-elastikken bagpå, der sikrer at bleen sidder godt til uden at stramme.

Derudover har Liberos bleer en ekstra feature – den gule stribe på billedet herunder er en vådindikator. Den gule stribe bliver blå, når Lillesøster trænger til at blive skiftet. (Og nej, det er ikke strengt nødvendigt, for man kan jo også bare mærke på bleen, men det er en god og praktisk detalje)

 photo DSC_0011_zpso6om7emx.jpg

Er de pengene værd?

Ja. Liberos bleer er lige præcis det lækrere og blødere, der retfærdiggør, at de koster mere. Men vi køber nu stadig en blanding til Lillesøster, for Änglamark-bleerne er billigere og kan grundlæggende det samme, og så kan jeg købe en ekstra latte eller amme-kage for differencen!

Hvis prisen er underordnet for dig, så synes jeg klart, at du skal fylde ble-kurven med Liberos stof-bløde engangsbleer. De er virkeligt lækre. Hvis ikke, så køb dem, når de er på tilbud, som os eller suppler med dem af og til, når baby skal forkæles 😉

(Jeg har modtaget Libero-bleerne til test, men indholdet er helt mit eget)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

8 kommentarer

 • Julie E.

  Jeg har brugt Pampers frem for libero, da vi her kunne få astma-allergimærket med. Men til nr. 2 er vi blevet glade for Vores-bleerne, jeg synes, de minder om Pampers og libero i pasformen.

  Änglamark havde en syntetisk lugt på et tidspunkt, men den er væk nu, så dem bruger vi også i ny og næ.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg synes også Änglamark er blevet bedre siden Beans ble-tid. Men jeg har altid syntes at Pampers lugtede parfumeret. Hvor finder du Vores-bleer?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie E.

   Jeg har ikke oplevet parfumelugt i Pampers, men de har også flere linjer, så det kan sikkert variere.
   Vores er Føtex/Bilkas eget mærke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Flemming

   Vores bleer er super gode. Vi køber tibelly bleerne fra netto, det er de samme bleer som “Vores” fra føtex, kommer fra samme fabrik, samme logoer med dyr, bare meget billigere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Vi har valgt at bruge stofbleer. Simpelthen fordi jeg kun vil have det blødeste og lækreste på mit barns mås. Og så er det billigere end selv de billigste bleer. Især hvis man får flere børn og genbruger dem:) Totalt win. Men det er jo et temperamentsspørgsmål, om man gider det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Samme her! Nu har jeg hørt meget om de nye libero (dog ikke prøvet dem), men efter min mening er moderne stofbleer hvad jeg vil kalde “luksus” 🙂 og så er det meget billigere i længden, apropos blebudget. Vi begyndte dog først da han var 10 mdr, så måske bliver det først rigtigt tjent ind ved nr. 2.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Vi har altid valgt libero og altid touch efter de kom. De er helt igennem fantastiske, specielt til sensitiv hud og eksem børn… De er dyre ja men vil ikke gå på kompromis.. Mine 3 piger har elsket dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   De er nemlig gode! Vi har dog oplevet af bl.a. Änglamark har fungeret rigtig godt når pigerne er blevet større.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juletraditioner - del 1