Hvad skal I lave i efterårsferien?

De sovende numsers klub

Jeg ved, vi er en del. Kvinder, der sidder så meget ned, at vores bagdele sover. Vi gør det ikke, fordi vi er dovne. Vi gør det, fordi vi ikke vil rejse os og vække de babyer, der er faldet til ro på vores maver og ved vore barme.

De sovende numsers klub bliver måske kaldt for pyldrede mødre – for man ‘kan da bare’ lægge de børn. De skal jo også lære det. De skulle jo nødig forkæles. Nu er det bare sådan, at babyer ikke kan forkæles. De kan få deres behov opfyldt eller ej. Af og til er deres behov at sove trygt og tæt på deres mor. De sovende numsers klub er alle os, som ved, at det altså ikke er alle børn, der ‘bare’ kan lægges. At det ikke er alle børn, der ‘bare’ kan sove fra larm og uro. At det ikke er alle børn, der ‘bare’ sover længe og godt og lukker øjnene når de bliver puttet. Vi ved, at det faktisk kan være det skønneste i verden med et lille barn, der finder tryghed og ro i ens arme. At det er så kort en periode, at sovende numser er et lille offer.

Moderskabet er i det store og det små. Det er ultimativ lykke, uendelig og ubetinget kærlighed, dybe rande under øjnene, endeløse nætter med gråd og uro, utrolig sårbarhed og styrke – alt sammen på samme tid. Det er glæden ved de første, tandløse smil og en lille hånd, der hviler på ens kind. Det er at mærke barnets smerte, når cyklen vælter eller feberen raser. Stoltheden, når noget lykkes. Det er en sovende numse i ganske få måneder af ens liv.

 photo DSC_0531_zpsyryzjinl.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

8 kommentarer

  • Haha, sjov titel 🙂 så sent som i fredags lid jeg min søn på 11 mdr sove lur ovenpå mig. Da han var helt lille kunne jeg godt irritere mig over det, men nu er det bare med at nyde det, når det sket så sjældent!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

    Tak for det fine og meget ramnende indlæg – jeg sidder i læsende stund med min sovende baby i armene… Han er en af dem man ikke bare kan lægge for sig selv (endnu) for så sover han ikke <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

    <3 <3 <3 Så sandt! Har dog nogle gange held til at få drejet mig rundt i sofaen og lægge mig ned, hvilket på alle måder er bedre – liggekram er det bedste!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melisa

    Min datter er lige vokset fra at falde i søvn på brystet af mig. Det gør lidt ondt på mig :/ Heldigvis kan hun stadig falde i søvn med brystet i munden, jeg gruer for den dag det stopper også. Og hun er kun 3 1/2 måned. Jeg er meget gerne en del af de sovende numsers klub, samt radbrækket-i-hele-kroppen klubben fordi babyen heller vil sove helt inde i min armhule om natten end i sin egen seng (vugge)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Er man uheldig så er det en dag mobilen går tør og man glemte fjernbetjenings (begynderfejl) inden man satte sig og så er det garenteret en af de dage man skal sidde så længe ar lænden ligefrem sover.

    Vi have ikke nogen tv pakke præ-baby – det fik vi ;-).

    PS. Håber I hygger I errs tresomhed og gik en god tur i der gode vejr i dag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Jeg troede kun det var mig, der havde det sådan! Jeg sidder nemlig og tænker ” lige fem minutter til, så lægger jeg ham…ej lige fem minutter til for at være sikker..” Og pludselig er der gået en halv eftermiddag. Man lærer virkelig at udskyde sine egne behov 😉 Nogengange er luren bare den sovende numse værd, og nogengange er det bare for hyggeligt til at afbryde 🙂
    Hilsen en mor på 7. Uge
    http://Www.bloggersdelight.smaaforskelle.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det giver slet ikke mening at tale om, at “de skal lære det”. Vores yngste på 16 måneder har i perioder været rigtig god til at blive puttet i sin seng, men de seneste par uger har han haft brug for en varm krop at putte hos. Deter der mange, der mener, at han er for stor til, men jeg ved, at det stopper en dag, og indtil da kan jeg lige så godt nyde det. For det er da hyggeligt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • rebekka

    Elsker at være en del af den klub- det er noget helt særligt at ligge med sådan en lækker lille klump. Det er virkelig noget der skal stornydes!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal I lave i efterårsferien?