Lotte Heise på speed og nye tumlerier

At tude på toilettet og noget om ikke at blogge

Jeg har været græsenke hele weekenden, hvilket også er grunden til, at der har været ret stille på alle sociale medier. Det har mest af alt handlet om pigerne og om at forsøge at være der for begge uden at gøre vold på andre end mig selv.

Lillesøsters timing var mildest talt rådden, da hun valgte at netop denne weekend skulle bruges på at powernappe og derfor var hun hele tiden lidt træt og lidt sur. Det gav ikke mig mange pauser til at lade op og/eller have fokus på Bean – og i løbet af lørdag eftermiddag var jeg simpelthen nødt til at gå fra vred baby og ulvetimetræt barn. Ikke ud af hoveddøren, forstås, men ud på toilettet, hvor jeg lukkede døren og satte mig på tønden og tudede af træthed og frustration, smed noget koldt vand i hovedet (yes, vi har nemlig fået håndvask på toilettet. Efter kun at have boet her i 3,5 år!) og trak vejret dybt. Klar igen til at deale med to utilfredse børn på en voksen, anerkendende måde.

Heldigvis har Bean været en fantastisk storesøster (igen) denne weekend og forstået, at når Lillesøster græder, så er jeg nødt til at prioritere hende. Hun sagde det selv; endda på et tidspunkt, hvor hun egentlig også havde brug for en mor. ‘Mor, jeg kan høre Lillesøster græder. Du skal gå ind til hende.’ Hun har også kunnet falde i søvn selv uden gråd og uden drama – helt roligt og trygt. Det er virkeligt en lettelse og en kæmpe forskel fra de første gange, jeg var alene hjemme med begge piger. Hun tager også et rørende ansvar for Lillesøster, og har på eget initiativ flere gange nusset eller underholdt hende. Det smelter moderhjertet. Ikke mindst fordi jeg også kan se, hvor meget Lillesøster elsker sin storesøsters opmærksomhed.

Jeg har mentalt skrevet op til flere ætsende blogindlæg, hvor jeg revser mandekønnet og dets manglende empati og forståelse for, at børn i et parforhold fandengalemig ikke er et enkvinde-projekt. De er ikke kommet videre end mit hoved, for ligesom det er en dårlig idé at skrive beskeder når man er fuld, så gælder det også at en blog som denne, hvor vi ikke just er anonyme, ikke skal bruges til at svine en anden til.

Jeg gider ikke være en martyr. Det bliver så trættende og passivt at male sig selv ind i en offerrolle. Det er også for nemt at skælde ud og udstille den anden for manglende omtanke. På den anden siden gider jeg heller ikke kaste alle mine egne behov over borde i det næste amme-års tid og altid være den, der står på mål for alting. Derfor skrev jeg et brev til Jonas, som han læste, da han kom hjem søndag. Jeg stolede nemlig ikke helt på at jeg ville holde en sober tone, hvis jeg verbalt skulle fortælle ham om min weekend.

Noget af det, jeg sætter meget stor pris på ved Jonas og ved vores efterhånden 6,5 år lange forhold er, at vi ikke råber ad hinanden, men at vi i stedet respekterer hinanden nok til at holde en ordentlig tone. Vi kan være uenige og diskutere, men vi taler aldrig grimt og stoler grundlæggende på, at vi vil den anden og forholdet det bedste. Vi sårer aldrig hinanden med vilje. Vi taler sammen, hvis der er noget, vi er utilfredse med eller kede af. Vi finder sammen en løsning eller et kompromis, som alle kan leve med.

Vi har nemlig planer om at hænge ved hinanden hele livet.

berlin

^^For 6 år, et par flytninger og et par børn siden <3 

PS: Det er SIDSTE CHANCE for at deltage i konkurrencen om et gavekort på 300 kr – vær med HER

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • rebekka

  Hvor er det rørende med så dejlig en storesøster. Det går lige i hjertet. Tak for et fint og vedkommende indlæg!
  Deltog i en undersøgelse omkring, hvorfor jeg fulgte din blog- og det er jo lige præcis på grund af disse indlæg, som er så ærlige. Tak fordi du deler (og får mig til at opdage, at jeg ikke er den eneste der går på toilettet og tuder indimellem!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hun er virkelig en fantastisk storesøster <3 Tusind tak for din kommentar og fordi du læser med – og fordi jeg heller ikke er den eneste der tuder lidt på toilettet af og til!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lotte Heise på speed og nye tumlerier