Græsenke. Nu med total fornægtelse og mild panik

Lidt mere om at elske hverdagen

I var en hel del, der kunne nikke genkendende til mine tanker om hverdag versus weekend i barselsland. Det er noget af det, jeg elsker allermest ved bloggen. At smide en frustration eller et dilemma ud og så få tilbagemeldinger på, at vi er mange i samme båd. At få erfaringer, virtuelle kram og gode råd retur. Det er et (mor)fællesskab, jeg er vild med, og jeg er så taknemmelig for, at I tager jer tid til at dels læse med og dels kommentere.

En enkelt kommentar skilte sig ud, og den har jeg faktisk haft oppe og vende i tankerne en del gange siden. Kathrine skrev:

Jeg forstår godt lidt hvad du mener

Her er storesøster kun to år og hende tog vi ud af dagpleje i juli… Så her er hun og lillesøster på knap 5 mdr hjemme fuldtid. Jeg elsker det. Men det er også hårdt. Særligt i starten.
Jeg synes heldigvis hurtigt det bliver bedre. Selvom jeg stadig indimellem skal trække vejret dyyyyybt for mit kortisol niveau ikke tager livet af mig

Men her er jo netop det hverdagen. Og det elsker vi. Ofte byder vores weekend på planer, og det ER bare mere omstændigt med to små børn.

Og jeres lillesøster er jo stadig ret ny, jeg er sikker på du nok snart skal komme til at nyde weekenderne ligeså meget igen <3 det kommer nok når Bean måske lige overstået denne fase…

Jeg har seriøst overvejet om det var noget for os og en mulig løsning, der bl.a. kunne give råd til at forlænge barslen med nogle måneder med de penge vi sparer på børnehave. Det kunne være fristende. Jeg er dog nået frem til, at det ikke er vores løsning. Slet ikke nu, mens lillesøster er så lille og endnu ikke har nogen rytme eller rutine. Måske det bliver lettere, når hun bliver større? Men det er ikke de eneste årsager til, at det ikke er den rigtige løsning for os på nuværende tidspunkt.

Dels er Bean rigtig glad for sin børnehave og jeg ved ikke om jeg har overskud lige nu til at give hende mulighed for at komme ud og lege og socialisere med jævnaldrende i løbet af ugen – og hun har korte dage i børnehaven generelt og særligt nu. I øjeblikket er det 9-14 som regel. 15 hvis det bliver sent. Der er også mulighed for at holde en fridag af og til, når behovet eller lysten opstår.

Dels har jeg brug for roen og freden til at fordybe mig i lillesøster. Det, synes jeg, er en gave. Jeg elsker, når min lille pige vågner efter en god lur og er frisk og glad og med på at pludre, grine, smile og tumle. Jeg elsker, jeg kan gøre det uden forstyrrelser og helt i hendes tempo og på hendes præmisser. Det ville jeg ikke kunne på samme måde, hvis jeg også skulle tage hensyn til Bean, og for mig føles det rigtigt at bruge 1:1 tid med lillesøster hvor ingen bliver utålmodige, når vi kigger hinanden i øjnene og taler babysprog i 10 intense minutter og derefter bruger 20 minutter på at nusse og amme helt uden forstyrrelser.

lillesøster 9 uger

HVIS man har begge eller flere børn hjemme, så finder man naturligvis en rytme og en måde at gøre tingene på, der giver mening for alle. Der er noget dejligt og forjættende ved tanken, og jeg skal ikke kunne afvise, at jeg ændrer synspunkt om 3-4 måneder.

… hvor er det i øvrigt skønt at man kan indrette sig på forskellige måder og vælge lige netop den løsning, der giver allerbedst mening for en selv. Så tak til Kathrine for at give sit input og få mig til at overveje mine muligheder. Det er ret sundt at tænke over sine livsvalg af og til, så man bliver ved med at vælge det, der er rigtigt frem for at køre på autopilot.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

 • Birgitte

  Jeg havde også en idé om, at storesøster skulle være hjemme, når jeg skulle på barsel igen. Nu kan jeg slet ikke se, hvordan det skal hænge sammen med en på 2,5 år og en på 2mdr. Måske Kathrine kan afsløre hvordan hun gør det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det havde jeg faktisk også overvejet at spørge om!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej igen :-)jeg er glad for du kunne bruge min kommentar på en god måde. Jeg vil faktisk gerne uddybe lidt…

  Min to årige er en meget følsom pige. Hun er født lidt før tid da jeg var så uheldig at få svangerskabsforgiftning i graviditeten med hende. Om det er personlighed eller det at hun blev tvunget ud før tid ved jeg ikke. Hele det år hun gik i dagpleje var det med en knude i maven for mig. Hun blev SÅ træt. Hun accepterede og var ikke nødvendigvis ked af at blive afleveret men bare heller ikke lykkelig. Så da jeg blev gravid talte vi lidt om det.. Om hun skulle tages ud når jeg gik på barsel.

  Lillesøster kom og har på ingen måde været en “nem” baby. Hun skreg meget i starten. Sover ikke lange lure osv selv. Alligevel tog vi storesøster ud, fordi hun bare trives aller bedst hjemme, brokkende lillesøster eller ej 😉 men det har været hårdt. Dog vil jeg gerne afsløre min kæreste ikke arbejder fuldtid, på ingen måde. Det er “fordelen” ved den arbejdsskade han har. Det betyder at selvom begge piger er hjemme kan jeg sagtens fordybe mig i lillesøster. Og omvendt tage på legepladsen alene med den store . 🙂

  Derudover tænker jeg også at der er væsentlig forskel på hvad et barn på 2 har brug for af aktivering kontra en på beans alder 🙂 min datter har 1-2 lege aftaler om ugen. Går til gymnastik , og kommer dagligt ud på legepladser, med ud med hunden, ud og handle osv. Og for hende er det perfekt! Men børn er forskellige. Andre ville have brug for mere.

  Vores aftale er ingen af vores børn kommer afsted før vi vurderer de er klar. Vi kan ikke klare os på en indkomst. Men så må jeg tage lidt aften arbejde eller noget – måske noget ikke relevant for min uddannelse. ( er socialrådgiver )

  Efter vores datter er taget helt ud er hun så glad. Hun er sågar begyndt at spise bedre. Og hun var altså max afsted 24-25 t på en uge før.

  Men som du skriver er alle familier forskellige. Men sådan her er vores liv 🙂 og jeg er dybt taknemmelig.

  Samtidig har jeg også nemmere ved at fordybe mig i lillesøster selvom storesøster er her, fordi vi netop er dammen hele tiden næsten 😉 før følte jeg lidt jeg skulle være på hele tiden når hun så kom hjem.

  I øvrigt er vi dybt afhængige af en vikle! 😉

  Tak for en super god blog Stine 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tusind tak for uddybningen. Må jeg bruge den i et blogindlæg? Jeg synes nemlig, det er rigtig spændende at høre om, hvordan andre får kabalerne til at gå op og måske åbne mine egne og andres øjne for at der er alternativer til ‘normen’, som måske passer bedre til ens egen situation.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græsenke. Nu med total fornægtelse og mild panik