Lykken er...

Jeg troede ikke på jer. Undskyld.

Når man tager fejl, er det klædeligt at indrømme det. Derfor kommer her en uforbeholden undskyldning fra mig til alle jer, der vidste, at det ikke er alle babyer, der bare bruger sut.

Bean kastede sig frådende over sutningen allerede mens vi var på barselshotellet, og jeg troede faktisk, at alle babyer sagtens kunne finde ud af at sutte. Selvom jeg kender indtil flere, hvis børn ikke brugte sut. Jeg tænkte inderst inde, at de bare ikke havde fundet den RIGTIGE slags sut endnu.

Så mødte jeg lillesøster. Lillesøster fanger simpelthen ikke pointen med sutter. Det vil sige; hun er med på, at man skal sutte de på der plastik/gummidimser, men helt ærligt. Det er jo narresutter. Der kommer ikke noget ud af dem. Vi har prøvet med en del forskellige slags og på en masse forskellige tidspunkter.

Dét der suttepjat gider lillesøster ikke. Heldigvis græder hun heller ikke 7 timer i døgnet og kan fint falde i søvn og sove uden en sut. Det fjerner også risikoen for en baby, der vågner fordi sutten er faldet ud.

Jonas har vist ikke givet op endnu. Det har jeg. Så jeg kommer desværre aldrig til at sætte de her gadgets i lillesøsters mund:

WEB+ChillBabyPanicLARGE article-2549452-1B1940E200000578-248_634x466 SMILING-PACIFIER

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

8 kommentarer

 • Ha ha. Oline fattede det heller aldrig og tro mig jeg prøvede alle sutter, alle størrelser. Prøvede sågar at smøre sutten ind i alverdens søde milder. Lige meget hjalp det. Hun fattede det bare ikke. Så fandt hun så hendes tommelfinger. Halleluja vi var glade. Modsat lillesøster havde hun nemlig sutte behovet og ind til da var jeg brugt som levende narresut. I dag forbander vi dog den tommelfinger langt langt væk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Vores datter ville heller ikke tage sutten i maaaaaange måneder – og vi prøvede SÅ mange forskellige. Men da hun så blev 6 måneder var der pludselig gevinst, så fattede hun det – og endda med én af de sutter, vi havde prøvet med flere gange tidligere. Så der er håb endnu Men ok, hvis det ikke er nødvendigt, er der vel heller ikke den store grund til at blive ved med at prøve

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry Kæmpe

  Wilma begyndte først med sutten da hun var 8mdr, og har så også været vældig glad for den siden:0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dia

  Hvor er det fint af dig at undskylde. Man ved vel aldrig helt, hvordan det er med andres babyer, før man selv prøver noget tilsvarende.

  Vi stod i samme problem med førstebarnet. Alle mulige sutter blev forsøgt uden held. Det endte aldrig godt, men han er nu 3 år og har egentlig klaret det fint uden hverken sut eller sutteklud, men forældrene har da til tider ønsket, der var andet end vores arme og en stille rokken, som kunne give trøst.

  Da lillesøster kom i januar, gik vi målrettet tilværks allerede få dage efter hendes udtræden i denne verden. Og det lykkedes! Ellevilde var vi. Lige indtil hun 4 måneder gammel nægtede sutten og har gjort det i nu 3 måneder, på trods af stædig insisteren fra morens side og indkøb af et ordentligt læs sutter i alle mulige afstøbninger. Nu har jeg opgivet. Hun sover heldigvis en hel del bedre end storebror gjorde dengang, så jeg tænker, skaden ikke er så stor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe, jeg kunne have skrevet det indlæg.. Lillesøster Vega vil ikke have en sut – hun vil have mor. Så jeg er sut i 2 timer inden hun sover for natten, og det er så ok..

  Tror vi har prøvet 10 slags og det er det samme hver gang! Bræklyde efterfulgt af en baby der udtrykker sin utilfredshed med gråd 😉 Så jeg har givet op.. Storsøster derimod, hun elsker sin sut, og har elsket den siden begyndelsen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Velkommen i klubben. Min ældste elskede sin sut og gør det stadig som snart 4-årig. Host, det skal der vist også gøres noget ved.

  Den lille på 4 måneder brugte sut i 4 uger og så gad hun fandme ikke mere. Lille røv! Nu fungerer jeg i stedet som den levende sut! Hold.nu.kæft.hvor.er.det.plat

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  min datter startede først med at bruge sut, da far gik på barsel og mor på arbejde. Og det var en skøn ting. Min søn brugte sut til han var 9 mdr og fra den ene dag til den anden nægtede han den
  Det har både været en stor “sorg” , men egentlig også en ret dejlig ting for hans mor. for der er derved ingen konflikter omkring den sut, han kan trøstes af et kram/ bamse og ingen panik, hvis der er glemt en sut eller der bliver tabt en sut i bilen..
  Såeh, det kan være lillesøster lige pludselig finder fidusen, men hvis ikke, er det også helt ok

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vores yngste brugte sut i 3 uger, så gad han ikke det. Og vi prøvede længe, med mange slags. Nu er han 15 måneder og er i denne uge netop startet med at bruge sut!?!? Storebror fandt en i en skuffe og gav den til lillebror. Han sutter ikke rigtig på den, men han har jo set alle de andre i vuggestuen med sut, så nu vil han også. Skøre unge. Han ser så sjov ud, men det er lidt for dumt at starte nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykken er...