Morkrop, selvbillede og shopping

Noget om kropsvæsker

Når man bliver mor (og forælder i det hele taget, går jeg ud fra), så får man uværgerligt et lidt anderledes forhold til kropsvæsker og kropsfunktioner end tidligere. Det gælder både ens egne og ens børns.

Eksempelvis kan Jonas og jeg fint have en samtale om morgendagens agenda og indkøbslister, mens jeg har blottet barm efter en omgang amning. Det rører ikke mig og (beklageligvis) heller ikke ham. Der er bare en periode efter fødslen og mens babys primære fødekilde er brystmælk, hvor brysterne skifter status og bliver attråværdige som netop fødekilder og ikke så meget andet. Det er heller ikke voldsomt erotisk at begynde at lække mælk i nogen som helst anden intim sammenhæng end når lillesøster grynter tilfreds i mine arme.

Derudover har jeg også fået et noget mere afslappet forhold til hvornår tøj egentlig er snavset og/eller skal vaskes. Det overordnede regelsæt er som følger:

Mælkepletter er ikke snavs. Seriøst. Hvis jeg skulle skifte tøj hver gang, der kom lidt mælk på det, så kunne jeg ikke lave andet.

Gylp er ikke snavs. Se ovenstående forklaring. Det samme gælder for lillesøster medmindre hendes tøj er blevet decideret vådt.

Tis er ikke snavs. Se ovenstående forklaring og undtagelse.

Remouladelort er snavs. Her skifter alle tøj.

Bussemænd er ikke snavs, hvis de tørres af i mørkt tøj.

Oh, yes. Der er en grund til, at jeg oftest har mørkt og/eller sort tøj på!

baby poop

(Billede fundet HER)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Totally! Åh, det er ikke rart at indrømme, men det rykker også ved ens egne grænser. Fx for, hvornår det er okay at hævde og prutte, hvad jeg aldrig gjorde foran min mand, før jeg blev gravid. Nu kan jeg af en eller anden grund kun styre de kropsfunktioner, når der er andre mennesker til stede… Sad but true ;(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er virkelig en ny virkelighed, man er i. På en måde er det også rart og trygt at man ‘kan’ alt det og stadig bevare kærligheden og lysten til hinanden. På en måde er det også lidt ærgerligt at mystikken i den grad ryger.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morkrop, selvbillede og shopping