Sukkerfest i børnehaven

Mødregruppen, der blev væk

I tirsdags sad jeg klar til første omgang mødregruppe med dækket bord og chokoladekage, som Bean og jeg havde bagt aftenen før. Der kom bare ikke nogen – dvs. andre end sundhedsplejersken, der var en halv time forsinket. Det viste sig, at den eneste, der vidste, at mødregruppen var inviteret var mig på grund af en kommunikationsbrist fra kontoret.

Nåmen, der blev fluks lavet en ny invitation og i torsdags – i silende regn – mødte jeg de 5 andre flergangsmødre og deres babyer for første gang. Vi havde en hyggelig formiddag (selvom lillesøster ikke syntes hun skulle sove) og aftalte at mødes om 14 dage igen. Jeg tænker, at vi dér laver en slags formålserklæring med mødregruppen. Tiden er bare knappere og mere kostbar, når der er et (eller flere) ældre børn i familien, så det skal helst være ‘worth while’ at mødes og lære nye mennesker at kende.

Det slog mig i øvrigt, at der er kæmpe forskel på at være mor for første og anden gang, når det kommer til at modtage råd fra andre. En af de andre mødre havde problemer med at få amningen op at køre, og snakken omkring det tog udgangspunkt i gruppens egne erfaringer. Alle input til Beans kolik for tre år siden blev modtaget som en slags kritik af mit moderskab og evne til at passe på mit barn. Selvom de ikke var ment sådan. Denne gang er jeg afklaret omkring mine mor-kompetencer, så jeg kan modtage andres råd uden at høre dem som kritik.

 photo DSC_0004_zpsvbmgiia7.jpg
 photo DSC_0001_zps6jdzbtss.jpg
 photo DSC_0002_zps7x4lxxcw.jpg
 photo DSC_0003_zpssqpfpeaq.jpg
^^Chokoladekagen er – med Beans ord – en ‘snydekage’: det er Irmas og Skærtoft Mølles kageblanding, og den er virkeligt god. OG holdt sig lækker og saftig torsdag også, selvom den var bagt mandag aften.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

 • Lise

  Giv endelig gode råd om form/indhold for mødregrupper videre. Jeg er førstegangsmor og skal starte om et par uger. Har hørt meget blandet om mødregrupper – vil gerne undgå at det bliver et konkurrenceforum a la “se hvad mit barn kan nu og se hvad jeg lige har købt til baby”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Gerne. For nogle er det jo ideelt med en slags udvidet ‘kaffeklub’ hvor man altid mødes hjemme hos nogen og snakker om løst og fast. Jeg har heldigvis aldrig oplevet eller hørt at andre har oplevet konkurrence om hvem der havde det ‘rigtige’ udstyr eller hvis baby kunne noget først. Det giver – i mine øjne – god mening at bruge sin mødregruppe som sparringspartnere ift. den særlige periode man er i. Specielt første gang kan det være super at se og høre hvad andre oplever og at finde ud af, at man som regel ikke er den eneste, der af og til bliver træt af det hele eller kan bruge timer på at stirre forelsket på sit sovende barn. Til at møde råd og erfaringer og dele godt og skidt med ligesindede. Eller at have nogen og tage til babyrytmik/svømning/diverse med. Eller bare nogen at gå en god lang tur med en gang imellem. Jeg vil klart sige at du skal tage til mødregruppe med åbent sind men have mavefornemmelsen med – er det noget, der giver dig plus på kontoen og som bidrager positivt til din barsel? Så gå all in. Hvis det i stedet er noget, du gør halvt eller kemien ikke er der, så drop mødregruppen og find en anden igennem et andet netværk – for eksempel facebook eller instagram.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Tak for input! Jeg ser bestemt også frem til at møde de andre mødre og babyer og håber at det kan give en masse gode oplevelser og sparring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ehj, hvor ærgerligt med det første møde, men fedt at de trods alt gerne ville.
  Jeg kan kun tilslutte mig, at tiden er knap her 2. gang. Jeg fik baby #2 i december 2014 (Gud, er der virkelig gået ni måneder). Og dermed en ny mg. Der er super kemi, og derfor har det bare kørt uden erklæringer af nogen art. Det er dog kun sket måske fem gange, at vi har været fuldtallige. Så har en barn syg eller et af sine andre børn, så har man fødselsdag i weekenden og hver time er kostbar, så er der læge osv osv. Men vi vil hinanden.it bedste tip er at have fast dag hver uge, for så kommer man ikke helt ud af loopet, hvis man fx to uger i træk har været ramt af sygdom, ferie o.lign.
  Og så taler vi (næsten) ikke om baby, fødsler, amning, udvikling mv. Det er jo set før. Vi taler om søskendeforhold, job, oplevelser og dem slags. Et sandt åndehul.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfest i børnehaven