KONKURRENCE: Vind 4 billetter til Flying Superkids

Graviditet, kemi og hvorfor vi skal vide lidt om det

Kemi er ikke en dårlig ting per definition. Overhovedet ikke. Der er kemi i alting – rent, frisk kildevand har en kemisk formel, som vi alle kender fra folkeskolens kemilektioner (eller Stine Goya-samarbejdet med gyldne klipklappere sidste sommer). H2O. Basalt set kan liv ikke eksistere uden kemi.

Men. Kemi er ikke bare kemi, for der er naturligvis også en masse skadelig eller potentielt problematisk kemi og ikke mindst kemiske stoffer i vores omgivelser.

Miljøstyrelsen (og det beklageligvis hedengangne Miljøministerium) søsatte en kampagne i det tidlige forår, der hedder Gravid? Kend kemien, hvor de har samlet de nyeste og de mest relevante anbefalinger omkring omgangen med kemi. Både for gravide, ammende, i livet med små børn (og i det hele taget).

Der er (meget overskueligt) 7 anbefalinger at forholde sig til.

GRAVID-KEND-KEMIEN-1024x1024

Kampagnen ‘Gravid? Kend kemien’ har hashtagget #takmor, men #takfar er ligeså vigtigt. Ikke mindst når det handler om den kemi, vi har i hjemmet. Det har nemlig vist sig, at støvsugning, rengøring og udluftning er rigtig vigtige parametre. Kemikalier binder sig til støv i hjemmet, og netop rengøring og udluftning er et ret let område at sætte ind på, hvis du vil minimere din kontakt med kemikalier. Det er oplagt, at de huslige pligter kan blive fars opgave. Ikke mindst hvis du er besværet af mave og bækken – og mens du har et lillebitte menneske at amme og passe på.

Når du er opmærksom på kemikalier og gør en aktiv indsats for at fjerne de farlige af dem fra dit liv, så er det ikke kun godt for dig. Det er også godt for miljøet og for dit ufødte barn. Både nu og her, men i høj grad på sigt. Det handler nemlig om fostrets sikkerhed og sundhed nu og her OG om dets fertilitet i fremtiden. (Så hvis du er typen, der gerne vil være bedstemor engang og få lov at forkæle dine børnebørn med tid, opmærksomhed og rå mængder godter, så giver det også ud fra et rent egoistisk synspunkt god mening at være opmærksom på kemien)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KONKURRENCE: Vind 4 billetter til Flying Superkids