Ikke et ord om valget

Threenagers og selvkørende børn

‘Terrible twos’? Ikke her i huset. For Jonas og jeg var perioden fra Bean blev 2 til omkring hendes 3-års fødselsdag den relativt letteste i vores forældreskab indtil videre. Derimod er der fuld skrue på selvstændigheder herhjemme, og for relativt nylig faldt jeg over betegnelsen ‘threenager’.

Den er uhyggeligt præcis, for de kampe, vores lille dame vælger at tage og måden hun gør det på, er ikke så lidt teen-drama-agtige. Samtidig bliver hun pludselig så moden og stor og selvkørende.

Det er for eksempel ret fantastisk at være til en (i øvrigt virkeligt fin og hyggelig) barnedåb og kunne sidde og spise og samtale med andre voksne i ro og mag, mens barnet leger selv med en lille veninde. Løbende optankninger på mad og drikke, en krammer i forbifarten og et toiletbesøg eller to – det var det.

På den anden side brugte vi lørdag morgen med 40 minutters hysterisk skrigen ‘NEEEEEEJ’ og ‘I MÅ IKKE VÆRE SURE PÅ MIG’ på grund af en afvisning af, at Bean måtte hoppe på min mave. For the record: i løbet af de 40 minutter, var der ingen andre end Bean, der hævede stemmen eller var vrede, men hun er absolut klar over, når hun opfører sig på en måde, der ikke falder ind under ‘acceptabelt’.

Det er en kæmpe polarisering, og det trækker veksler både på vores tålmodighed og på Bean. Det er hårdt at være i opposition hele tiden og hun hader når vi ikke bare er ‘gode venner’ allesammen. Der er ekstra meget råben og skrigen og ‘nej’ fra 1 meters højde og ekstra stort behov for bekræftelse af vores kærlighed, af ekstra kys og kram og for at være fysisk tæt på særligt mig.

Lørdag endte i øvrigt fint, trods en ret følelsesmæssigt hård start. Både Beans humør og vejret klarede op, og hende og Jonas tog på udflugt til Sej, Sund og Sikker-familiefestival i Øregårdsparken, hvor min lille, seje pige gennemførte sin første maraton. Centimetermaraton, that is, men hun løb alle knap 42.000 cm og hun er SÅ stolt af sin medalje. Det er en tilbagevendende begivenhed, og jeg tror bestemt, vi skal forbi næste år også.

CentimetermaratonEr der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ikke et ord om valget