Kvinder, ambitioner og skæve tal på toppen

Når 3 bliver 4 – hvad skal vi læse?

Selvom jeg konsekvent har sagt ‘et par måneder’ det sidste stykke tid, når jeg bliver spurgt om hvornår baby forventes at ankomme, så er jeg nok nødt til at finde et nyt svar. Snart. For om ikke alt for mange uger er det snarere ‘inden for de næste 5 uger’, der er det korrekte svar.

Jeg glæder mig mere og mere (ikke mindst fordi jeg bliver mere og mere fysisk flad af alle de her ekstra kilo), men jeg kom også til at tænke på, at vi snart skal finde noget god børnelekture om det dér med at blive storesøster og at gå fra 3-somhed til 4-somhed. Om at leve med en baby i huset og det skønne OG bøvlede, der følger med sådan en lille størrelse.

Derfor spørger jeg nu jer – alle mine skønne, kompetente og erfarne læsere – hvilke bøger kan I anbefale? Vi har ‘Per, Ida og Minimum’-tegneserien og den er helt igennem skøn, men også relativt avanceret. Så. Storesøster (eller -bror) bøger til 3-årige?

 photo IMG_0448_zpsyeab2bbb.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

14 kommentarer

 • Heidi Kjeldgaard

  Nå det var IKKE Totte bøgerne men Lotte bøgerne.der er en der hedder Lottes lillebror

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • anonym

   en nem, nyere og ikke mindst billig serie, vi stiftede bekendtskab med, er bøgerne om Nanna ( og nogle gange Noa) Mener bogen hedder “Nanna og lillebror”. Den fortæller helt simpelt om hverdagen som storesøster og de nye rutiner omkr den lille ny. Og så har bogens sider en rigtig lækker kvalitet som lige er noget for små barnefingre:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg kender slet ikke Nanna-bøgerne. Dem må vi tjekke ud. Tak for tip 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Lotte- og Totte er gode bøger er de.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne har en flot liste – dog på norsk – men mon ikke nogle kan findes alligevel; http://www.susannekaluza.com/?p=8486 !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Vi gik bare på biblioteket og kiggede i bøgerne… Og langt hen ad vejen har vi ændret lidt i historien, for jeg synes, der er tendens til at der er fokus på det negative i at få en lillesøster/-bror. Det er vi sprunget over, for det behøver man i min optik ikke at blive gjort så opmærksom på i en alder af her 2 1/2. Men jeg enig med Heidi i, at den med Lottes lillebror er et hit. Det er også den, vores datter helst vil høre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Lotte- og Tottebøgerne ER altså også bare gode! Vi må have fat i Lotte og hendes lillebror. Tak 🙂

   I betragtning af, hvilken type baby Bean var, så giver det for mig rigtig god mening at også have talt om på forhånd at babyer tager tid og opmærksomhed og larmer og græder… bare så det ikke kommer bag på hende. Kærligheden skal nok komme af sig selv, er jeg ret sikker på (sagde den naive mor)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Min datters favorit var “Laura bliver storesøster” af Pauline Oud – hun var 2 1/2 på det tidspunkt…. Tror de fleste børnebiblioteker har en hylde med bøger om emnet, herunder også om de mere “tekniske” sider af sagen (hvordan vokser baby inde i maven osv).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Vi skal absolut på biblioteket 🙂

   Laura bliver storesøster er hermed på listen. Tak for input!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har set ovennævnte lidt tekniske bog om mors mave på Østerbro bibliotek. Den så god ud. Jeg tænker mere, at det er sjovt/lærende at kigge på billeder af dengang nr 1 var baby. Min egen søn var 22 mdr, da han blev storebror. Her gav det ingen mening at læse bøger for ham om min graviditet og baby. Men nu er han 2,5 år og elsker at vi kigger billeder og videoer på min tlf af ham som baby. Og så kan han spejle det i lillesøsters væremåde. Hun er 7 mdr nu.
  Siden da er vi flyttet til Hvidovre. Her har de et fantastisk børnebibliotek, der stikker sprltghettoens. Der er fx en temakasse om “graviditet”, “følelser”, “humør”, “skilsmisse” osv. Jeg kan da lige kigge i graviditetskassen næste gang, jeg er der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   I så fald vinder du prisen som den vildeste læser nogensinde!

   Jeg tror bestemt også vi skal en tur på biblioteket og lure på udvalget – og spørge en af de søde børnebibliotikarer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Stine. Herhjemme er vi VILDE med Amalie-bøgerne. Der findes også en ‘Amalie får en lillesøster’… Kh Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er noteret! Jeg tror ikke, vi kender Amalie, men hende må vi have fundet. Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvinder, ambitioner og skæve tal på toppen