Når 3 bliver 4 - hvad skal vi læse?

Barsel, akut træthed og spontan Girls Night Out

Fra og med kl. 15 i dag har jeg officielt været på barsel. Jeg blev begavet med en kæmpe buket smukke pæoner, babyessentials og kage, fik sendt de sidste mails, lavet autoreply til det næste lille års tid (!) og færdiggjort den allersidste overdragelse til min barselsvikar. Krammet farvel og afleverede nøglerne. Jeg ved, at nogen har svært ved at efterlade jobbet og ansvaret i så lang tid, men øj. Jeg var KLAR.

Og SÅ slog trætheden mig som en gigantisk hammer. Lige midt i panden. Hvis nogen havde stillet en seng på fortovet, kunne jeg snildt have taget en lur. Imidlertid er jeg græsenke i dag, fordi Jonas fejrer skoleårets afslutning med sine kollegaer og har sendt alle 3. g’erne videre ud i livet. Og nogen skulle jo hente Bean fra børnehaven. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at den lille kilometer hjem føltes som et maratonløbs 29. km, hvor man er træt, men der stadig er virkeligt lang vej til mål. Som energiboost tog Bean og jeg et udsalgs-stop på vejen i vores yndlings børneskotøjsbutik. Bean valgte et par fine blå sneakers, og så gik vi hjem, mens jeg overvejede, hvad jeg orkede at lave til aftensmad.

… svaret var ‘absolut intet’, så Bean og jeg udnyttede solskinnet og gik på restaurant. Nærmere bestemt den Cocks and Cows, der er åbnet inden for en farlig tæt afstand. Bean fik i dagens anledning en af deres (virkeligt gode) milkshakes, og var tæt på lykkelig. Lidt ligesom mig, som jeg sad der i solen med min dejlige, store pige, lækre burgere og udsigten til (relativ) frihed til at lave absolut ingenting de næste x antal uger frem til babys ankomst.

Så. Hvad skal jeg bruge min barsel på?

De sidste forberedelser, for eksempel. Jonas har langt om længe båret baby-kassen ned fra loftet, og den skal gennemgås. Jeg har en mistanke om, at der er mindre i, der kan genbruges end jeg husker og mere, der er gemt af ren nostalgi. Nåja, og så skal vi liiiige have købt en babydyne, et sted baby kan sove, en autostol og have aftalt og fået styr på… diverse.  Som for eksempel en call liste med potentielle Bean-sittere, når baby synes, det er tid til at blive født.

Jeg har også nogle hyggelige strikkeprojekter og syprojekter, som jeg glæder mig til at have overskud til. Og så vil jeg nyde at have tid. Tid til at lave ingenting eller alting afhængigt af dagens humør og overskud. Tid sammen med Jonas og Bean. Jeg elsker den lovgivne mulighed, vi har i Danmark for at gå fra før fødslen, at få løn under barsel og ret til barselsdagpenge. Selvom vi er et uland i forhold til vores nordiske søsterlande, så er det trods alt markant bedre end i eksempelvis USA.

maternity collage

Hav en dejlig weekend

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Autostol, tjek! Tøjet båret ind fra skuret, tjek! Resten, not so much 😉

  Endnu en gang god barsel og vi skrives ved på ig. Shit, vi bliver aktive derinde, nu vi ikke er arbejdsramte længere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   OOOH, yes. Jamen altså – jeg husker det seriøst som om jeg havde alting klart i et par måneder før termin sidst. Det er godt nok meget mere laissez faire denne gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når 3 bliver 4 - hvad skal vi læse?