… ting jeg ikke har skænket en tanke. Endnu.

Voksen smag til gravide – alkoholfri øl og cider

I løbet af de sidste par uger har jeg drukket en hel del øl. Og (alt for) lidt cider. Det rimer umiddelbart dårligt på graviditet, og det er naturligvis en særlig type, jeg har hældt i glasset. Alkoholfri.

I Danmark er der (desværre) stadigvæk et fortvivlende og sørgeligt lille udvalg af alkoholfri drikkevarer med voksen smag. En lækker middag på en restaurant med cola til? Nej, vel? Lidt efter lidt kommer der heldigvis nye muligheder til alle os, der er gravide, som ammer, tager medicin, der er inkompatibel med alkohol, træner til maraton – eller af diverse andre årsager ikke har lyst til de promiller, der som regel følger med drikkevarer med en distinkt voksen smag.

Jeg elsker god øl og velsmagende vin. Men jeg undværer hellere end gerne rusen; ikke siden mine teenageår og tidlige tyvere har formålet med at drikke været at blive fuld. Og med en positiv graviditetstest i hånden har alkohol været helt ude af ligningen. Det er indtil videre kun lykkedes mig at finde et par gode og helt alkoholfri alternativer på ølfronten – begge fåes desværre kun fysisk i Rema1000 (så vidt, jeg ved), som ikke ligger i nærheden af os. Derfor blev jeg meget begejstret, da jeg blev kontaktet af alkoholfributik.dk med tilbuddet om at teste deres smagskasse fyldt med 10 gode, alkoholfri øl og 2 ciders.

Alkoholfributik er et rigtig godt initiativ – det er dejligt med et sted, der kvalitetssikrer og samler et godt udvalg af alkoholfri drikke (indtil videre øl og cider, men på sigt også vin), som normalt kun findes i udlandet. De sender enten smagskasser eller dine håndplukkede favoritter ud til dig. Vi taler om øl, der faktisk smager som øl. Ikke stout-typer, bevares, men gode pilsnertyper og hvedeøl. (De har i øvrigt netop fået Svanekes spritnye, alkoholfri pilsner ‘Greenlight’ på lager – og det er skønt at se et dansk bryghus lave en helt alkoholfri men samtidig smagfuld øl. Carlsbergs Nordic gælder altså ikke – 0,5% er stadig procenter)

Deres ciders fra Val de France? Oh MY, de er gode! Jeg påtænker at fylde lageret, så jeg har mave-venlige drikkevarer til hele sommeren. Jonas har i øvrigt også smagt med hele vejen igennem (ikke på cider – de er for gode til at dele!), og han er bestemt også fan. Alkoholfri med voksen smag er et rigtig godt alternativ undervejs i et håndværkerprojekt, på en varm sommerdag, når man skal køre hjem efter en middag med venner eller på en hverdagsaften, hvor man skal arbejde efter maden, men stadig har lyst til en pilsner til sin oldschool hakkebøf.

Hold øje med bloggen de kommende dage – jeg har nemlig også fået lov at udlodde en smagskasse til en af jer!

 photo DSC_0307_zpscekexnr7.jpg
 photo DSC_0309_zps5kdzamzj.jpg
 photo DSC_0306_zpsyhrnihap.jpg

 

For en god ordens skyld: indlægget er lavet i samarbejde med alkoholfributik.dk – men billeder, holdninger og ord er (som altid) mine egne.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

5 kommentarer

 • Sonja Egede

  Uhh, vidste ikke der også blev lavet godt alkoholfri cider – det skal helt klar prøves, mange tak for tippet…så er der håb for alligevel at kunne nyde sommeren på terrassen med en kold cider når den lille nye kommer og mon ikke også der så kunne blive bestilt en kasse øl, når nu man alligevel skal bestille
  Glæder mig allerede

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Nej, det var også nyt for mig (udover de meget søde sodavandsvarianter) – men jeg er hooked.

   Jeg glæder mig også til at skyde konkurrencen igang om et par dage:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sonja Egede

   Så mangler der bare at komme noget god alkoholfri vin, og ikke det jeg indtil videre har smagt, der smager af alt for tyk ribena-saft… 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Alkoholfributik er vist igang med at smage sig igennem nogle muligheder – men jeg har heller ikke stødt på noget interessant endnu

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Hej. Er du egentlig stødt på fysiske butikker, hvor man kan købe alkoholfri cider eller andet lækkert? Vil gerne købe lidt til min søster der er gravid, men er lidt sent ude til juleaften.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

… ting jeg ikke har skænket en tanke. Endnu.